Nieuwsagentschap

Saint Lucia vraagt meer klimaatsteun voor kleine eilandstaten

KLIMAATVERANDERING
Alle nieuws

Meer nieuws

HUMANITAIRE HULP

Overal ter wereld zet corona de voedselketens zwaar onder druk. "Als we geen geld vinden dat nodig is om in enkele strategische regio’s te investeren, zal er honger en onrust uitbreken en het gevolg zal migratie zijn", zegt het Wereldvoedselprogramma.

BOSSEN

Armoede uitroeien kan niet zonder bomen en bossen. Dat is de conclusie van een studie van het Global Forest Expert Panel.
 

VISSERIJ

Vier Caraïbische eilanden hebben de voornaamste oorzaken van kwikvervuiling in hun regio in kaart gebracht. Sommige eilanden nemen drastische maatregelen in het kader van het Minamataverdrag.

VOEDING

Al meer dan 100 miljoen Latijns-Amerikaanse en Caraïbische kinderen eten gezonder dankzij de schoolkantine. Het Braziliaanse voorbeeld inspireerde dertien andere landen tot een eigen schoolmaaltijdenprogramma.

KLIMAAT

Een enquête van de Britse krant The Guardian onder 380 vooraanstaande klimaatwetenschappers levert ontnuchterende resultaten op. Amper 1 op de 20 gelooft nog in het meest optimistische scenario - toch moet de wereld blijven strijden tegen elke fractie opwarming. 

VOEDSELZEKERHEID

Een groot deel van de bevolking in West- en Centraal-Afrika zal de komende zomer geconfronteerd worden met honger, waarschuwt het International Rescue Committee (IRC).

KLIMAATVERANDERING

April was de elfde maand op rij met de warmste temperaturen die ooit zijn gemeten voor de tijd van het jaar. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus

VOEDSELPRODUCTIE

De voedselsystemen in de wereld bieden enorme kansen om de uitstoot te verminderen, besluit de Wereldbank in een lijvig rapport. Zelfs met bestaande technologieën kan de uitstoot van broeikasgassen met bijna een derde naar beneden - zonder hoge kosten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo