Nieuwsagentschap

Plan-Biden legt boete op voor methaanlekken

METHAAN
Alle nieuws

Meer nieuws

G7

Amper 3 procent van het defensiebudget van de groep van zeven rijkste industrielanden (G7) is genoeg om honger de wereld uit te helpen. Dat zegt Oxfam in een nieuwe analyse.

GROENE MOBILITEIT

Noord-Amerika weet veel beter dan Europa hoe het investeringen kan aantrekken in de productie van elektrische auto’s, batterijen en laadinfrastructuur. Dat stelt een nieuw rapport van transportkoepel Transport & Environment (T&E). “Europa moet dringend helder communiceren over de doelstelling rond schone auto’s in 2035.”

NETTO NUL

Te veel geloof hechten in vooruitgangstechnologie om CO2 te verwijderen of te reduceren, verlengt alleen maar het gebruik van fossiele brandstoffen, zegt een analyse van onderzoeksgroep Climate Action Tracker. “Het brengt de 1,5 graad Celsius-limiet in gevaar en dicht de kloof tussen de verhoopte en de reële klimaatneutraliteit niet.”

BATTERIJPRODUCTIE

Meer batterijproductie in Europa in plaats van in China zou tot 60 procent minder uitstoot van broeikasgassen betekenen. Dat blijkt uit een analyse van koepelorganisatie Transport & Environment.

MILIEU

De vervuiling met twaalf persistente en schadelijke stoffen, waaronder DDT, is wereldwijd gedaald, blijkt uit cijfers van de VN. Maar de chemicaliën die ervoor in de plaats zijn gekomen, vormen vaak nieuwe risico’s.

BIODIVERSITEIT

Inspanningen om bedreigde soorten zoals haaien en roggen beter te identificeren, hebben vaak alleen maar geleid tot de conclusie dat ze steeds meer onder druk staan, zegt Braziliaans onderzoek. Eens verwerkt tot filets of kroketjes is het moeilijk en duur om te achterhalen over welke vissoort het precies gaat.

GEZONDE VOEDING

Kant-en-klare vleesvervangers zijn gezonder dan vlees, zegt nieuw Belgisch onderzoek. Enkele bevatten wel minder eiwitten en voor sommige burgers en alternatieven voor worst is het uitkijken met vet.

ZUIDELIJK AFRIKA

VN-agentschappen en regeringen slaan alarm over de droogte in Zuidelijk Afrika, die nu al 30 miljoen mensen bedreigt met honger. De impact van El Niño heeft de neerslag in de landen in het zuiden van Afrika aanzienlijk verminderd, en de temperaturen liggen er 5 graden boven het gemiddelde.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo