Nieuwsagentschap

Ook Canada moet inzien dat het beter af is zonder Keystone XL (OPINIE)

KEYSTONE XL
Alle nieuws

Meer nieuws

VOEDSELPRODUCTIE

De voedselsystemen in de wereld bieden enorme kansen om de uitstoot te verminderen, besluit de Wereldbank in een lijvig rapport. Zelfs met bestaande technologieën kan de uitstoot van broeikasgassen met bijna een derde naar beneden - zonder hoge kosten.

PLASTICVERVUILING

De lidstaten van de VN onderhandelen deze week in het Canadese Ottawa over een verdrag om een einde te maken aan de toenemende plasticvervuiling. Elk jaar wordt nu meer dan 400 miljoen ton plastic afval geproduceerd.

MILIEU

Er is nog nooit zo weinig ijs geweest op de vijf grote meren op de grens tussen de VS en Canada sinds het begin van de metingen, vijftig jaar geleden. De voorbije winter was uitzonderlijk warm, maar volgens wetenschappers zijn de ijsomstandigheden al decennialang gestaag aan het verslechteren.

VOEDING

Indien we vlees en zuivel af en toe links laten liggen vermijden we de uitstoot van een hele hoop broeikasgassen en bovendien gaat onze levensverwachting omhoog. Dat heeft Brits-Canadees onderzoek in Nature nu onomstotelijk bewezen.

POLITIEGEWELD

Een grootschalig nieuw onderzoeksproject en bijbehorende website wil het gebruik van dodelijk geweld door politieagenten over de hele wereld in kaart brengen. Volgens de ontwikkelaars, onder wie wetenschappers van de UGent en de Universiteit van Groningen, is dat nodig om de rechtsstaat te beschermen.

GEZONDHEID

Van de kinderen die via keizersnede geboren worden, vertoont 12 procent geen reactie op een eerste mazalenprik. Bij kinderen die vaginaal geboren worden, is dat maar 5 procent. De kinderen hebben dus een tweede mazelenprik nodig om het immuunsysteem te activeren.

VOEDSELCRISIS

Het straatarme Malawi wordt al maandenlang geteisterd door droogtes en overstromingen die gelinkt zijn aan het klimaatfenomeen El Niño. Naar schatting negen miljoen mensen hebben door mislukte oogsten te maken met honger en ontbering.

ARGENTINIË

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn drie lesbische vrouwen overleden nadat een man een molotovcocktail gooide. Mensenrechtenorganisaties leggen de link met het politieke klimaat onder de nieuwe president Milei.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo