Nieuwsagentschap

Vacature Redactiemedewerker (halftijds)

IPS Vlaanderen zoekt Redactiemedewerker (halftijds)

IPS Vlaanderen is een nieuwsagentschap dat dagelijks persklare artikels levert aan Vlaamse en Nederlandse nieuwsmedia. De focus ligt op nieuws uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika en berichtgeving over SDG-thema’s als milieu, klimaat, gezondheid en welzijn, internationale politiek en duurzame innovatie.

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor:

De vertaling en bewerking van Engelstalige en bij voorkeur ook Spaanstalige bronteksten en persberichten naar vlot geschreven persklare artikels voor onze diverse mediaklanten.
Je schrijft artikels op basis van eigen research en bronnen over de thema’s waarbinnen IPS actief is.
Je doet eindredactie op de teksten van collega-journalisten en verstuurt persklare stukken in real-time naar de klanten via het content management system.

Naast de dagelijkse nieuwsdienst neem je binnen het team een deel van het takenpakket op, waaronder de redactie van rapporten en subsidie-aanvragen en beperkte administratieve taken.

Wij vragen

Een journalist/redacteur met minstens 5 jaar ervaring en een vlotte schrijfstijl.
Perfecte beheersing van de Nederlandse taal. Zeer grondige kennis van het Engels. Vanuit het Spaans kunnen vertalen is een troef.
Een brede interesse in de wereld. Kennis van internationale actualiteit en ervaring met de kernthema's van IPS.
Zelfstandig kunnen werken en flexibiliteit zijn een must.

Wij bieden

Een halftijdse opdracht (50 procent) als freelancer of in vaste dienst. Je werkt grotendeels van thuis uit, werkt intens samen met gedreven collega’s en springt indien nodig voor hen in. Correcte verloning volgens de gangbare barema’s. Indien een vast contract: maaltijdcheques en thuiswerkvergoeding.

Bijkomende info: www.ipsnews.be of mail naar info@ipsnews.be

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 1/3/2021 naar redactiecoördinator Sigyn Elst -  sigyn@ipsnews.be

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo