Nieuwsagentschap

181

BIODIVERSITEIT

Tellingen van het aantal verpletterde insecten op Britse nummerplaten wijzen op een vermindering van 64 procent van het aantal vliegende insecten in twintig jaar tijd. Ook studies in andere delen van de wereld tonen catastrofale resultaten en wijzen op een zorgwekkende trend richting de zesde massa-uitsterving. Die zal verstrekkende gevolgen hebben voor het ecologisch evenwicht en ons voortbestaan als soort, waarschuwen de Spaanse entomologen Saioa Legarrea Imizco en María Ángeles Marcos García.

LUCHTVERVUILING

Geen enkel land haalt de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Report van het IQAIr.

KLIMAATTOP GLASGOW

Minstens 503 lobbyisten voor de fossiele sector hebben een aanvraag ingediend om deel te nemen aan de VN-klimaattop in Glasgow. Die gaat momenteel de tweede week in. 

BIODIVERSITEIT

Natuurbeschermers hebben sinds 1993 minstens 28 vogelsoorten en zoogdieren gered, blijkt uit een studie van Newcastle University en Birdlife International.

MENSENRECHTEN

Nergens ter wereld is het verdedigen van mensenrechten zo gevaarlijk als in Latijns-Amerika. Dat blijkt uit het jaarverslag van Amnesty International over de regio.

ORKANEN

Frequentere en heviger stormen kunnen tropische bossen langs de Atlantische kust blijvend veranderen, zeggen onderzoekers van de Columbia University in de VS. Ze baseren dat op de verwoestende gevolgen van de orkaan Maria in Puerto Rico.

BIODIVERSITEIT

Het aantal insecten in het regenwoud van Puerto Rico is sinds de jaren 1970 sterk gedaald, zeggen onderzoekers. Sommige dieren die leven van insecten, zijn ook verdwenen. Hogere temperaturen zijn mogelijk de oorzaak. 

MILIEU

De Goldman Environmental Foundation heeft de zes winnaars bekendgemaakt van de Goldman Environmental Prize – de belangrijkste en meest prestigieuze milieuprijs ter wereld, en daardoor ook wel de "Groene Nobelprijs" genoemd.

PUERTO RICO

Religieuze leiders op Puerto Rico roepen op tot schuldverlichting voor het Caraïbische eiland dat ten onder dreigt te gaan aan een schuld van 72 miljard dollar - 20.000 dollar per inwoner.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo