Nieuwsagentschap

Zwarte neushoorn keert terug naar Rwanda

MILIEU/RWANDA
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

VERKIEZINGEN

2024 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de democratie, schrijft politiek analist Nicholas Reece van de Universiteit van Melbourne. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis zullen meer dan vier miljard mensen in meer dan veertig landen naar de stembus gaan. Zal de democratie deze lakmoesproef doorstaan?

CONGO

Unicef trekt aan de alarmbel wegens de situatie voor kinderen in de Democratische Republiek Congo. Het land is op weg om voor het derde opeenvolgende jaar een recordaantal schendingen tegen kinderen te registreren. Het gaat daarbij om bijzonder ernstige zaken zoals seksueel geweld, moord en ontvoering.

VOEDSELZEKERHEID

Wortels, knolgewassen en bananen zijn nog niet op grote schaal ingeburgerd in Afrika. Nochtans hebben ze alle potentieel in huis om het continent een voedselzekere toekomst te bezorgen, zegt Hugo Campos, kweekspecialist en onderzoeksdirecteur bij het Internationaal Aardappelcentrum.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

LUCHTVAART

De klimaatimpact van de luchtvaart wordt sterk onderschat, zegt een nieuwe studie in opdracht van Bond Beter Leefmilieu (BBL). “Terwijl we van andere sectoren grote klimaatinspanningen verwachten, krijgt de luchtvaart vrij spel om te blijven uitstoten: dat is onrechtvaardig en contraproductief”, luidt de conclusie.

VN

Nairobi in Kenia - en niet Brussel, Bonn, of Genève - werd door de VN naar voren geschoven als de beste plek om het Santiago Netwerk te installeren, de organisatie die advies zal uitbrengen over verlies en schade als gevolg van klimaatverandering. Toch gaat Genève, de derde duurste stad ter wereld, met de eer lopen.

SCHEEPVAART

Duurzame scheepsbrandstoffen zouden al in 2035 een vergelijkbare kostprijs kunnen bereiken als fossiele brandstoffen, tenminste als er wordt overgegaan tot ambitieus beleid en gezamenlijke actie. Dat zegt een nieuw rapport dat gisteren is vrijgegeven door technologiegroep Wärtsilä.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo