Nieuwsagentschap

Zambiaanse vrouwen bang voor kraambed

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

Aids/hiv

De president van Zambia Edgar Lungu heeft aangekondigd dat het testen op hiv verplicht wordt in zijn land. Ook behandeling wordt een verplichte zaak voor wie positief test.

CHINA IN AFRIKA

Een nieuwe Chinese spoorweg zal de afstand van Zambia tot de Indische Oceaan flink verkorten. Het project kost 2,3 miljard dollar.

HONGER

In nu al meer dan twintig landen, vooral in Afrika, kunnen hulpverleners in real time zien waar hongersnood is. Dat kan dankzij een simpele mobiele telefoon.

VOEDSELCRISIS IN AFRIKA

Malawi heeft 100.000 ton maïs aangekocht in buurland Zambia. Het land zit door zijn voorraad heen als gevolg van de droogte.

MALAWI

Malawi is een partnerland van Vlaanderen, en dat al tien jaar. De Vlaams-Malawische samenwerking focust op het versterken van boeren via landbouwvoorlichting. “Boerenradio ondersteunen, klinkt misschien eenvoudig, maar zoiets maakt echt het verschil”, zegt de afgevaardigde van Vlaanderen in Lilongwe, Nikolas Bosscher.

CHINA

De Chinese president Xi Jinping is vastberaden om zijn land tegen 2020 volledig uit de armoede te halen. Dat blijkt uit een gisteren vrijgegeven transcriptie van een speech die hij eerder heeft gehouden op een armoedecongres.

BANGLADESH

Unicef biedt extra noodhulp aan de gebieden in Bangladesh die getroffen zijn door overstromingen. Het VN-kinderfonds heeft ook speciale aandacht voor de grote instroom van Rohingya-kinderen en hun families in het district Cox’s Bazar.

CAMBODJA

Cambodja is een van de sterkst groeiende economieën van de wereld. Miljoenen mensen worden uit de armoede getild. Maar de groei is afhankelijk van de textielindustrie en die hapert. Het land moet zijn industrie dringend diversifiëren. De Vietnamese economie kan een voorbeeld zijn.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo