Ondanks de sancties vloeit er nog in overvloed Russisch vloeibaar aardgas (LNG) naar de Europese Unie. Een nieuw rapport noemt twee grote oorzaken.
De ongeziene overstromingen die we dit jaar hebben gezien in Spanje zijn een voorbode van wat nog zal komen, zegt Paul Hudson, hoogleraar Geografie aan de universiteit van Leiden. Maar gelukkig zijn er beproefde methodes om het gevaar sterk te beperken, schrijft hij.
Het stadsbestuur van Parijs heeft een omvangrijk plan klaar om de stad beter voor te bereiden op extreme hitte. In de volgende vijf jaar zullen 60.000 parkeerplaatsen vervangen worden door bomen en groen.
Deze week woont goodwill-ambassadeur Mauro Colagreco de VN-biodiversiteitstop (COP16) bij. Wie is deze vaandeldrager van de circulaire gastronomie, die voedsel en natuur weer op één lijn wil brengen?
Drie maanden na het mislukken van het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas staat het opvangsysteem in Gaza op de rand van de afgrond, zeggen hulporganisaties. Er staan onder meer tienduizenden tenten klaar, maar ze mogen Gaza niet binnen.
Aan het huidige tempo zal het koolstofbudget om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius al zijn opgebruikt, blijkt uit nieuw onderzoek waar ook de VUB aan meewerkte.
Als de bombardementen op Iran het regime kunnen doen vallen, is de kans klein dat er een democratie voor in de plaats komt, schrijft Midden-Oostenexpert Andrew Thomas van de Deakin University. Een nog meer bedreigende macht zou het vacuüm kunnen vullen.
Waarom zijn er zoveel verschillende soorten dieren en planten? Onderzoek onder leiding van de UAntwerpen en de Universiteit van Cambridge brengt het antwoord op die fundamentele vraag in de biologie dichterbij.