In ontwikkelingslanden hebben steeds meer vrouwen toegang tot voorbehoedsmiddelen, alleen loopt de vooruitgang nog langzaam. Vooral in de landen waar genderongelijkheid het grootst is, ondervinden vrouwen moeilijkheden om anticonceptiemiddelen te bekomen.
Een gelekte overheidsdatabase onthult misstanden tijdens de afgekondigde noodtoestand in El Salvador die sinds maart vorig jaar van kracht is. Het gaat om een gebrek aan eerlijk processen, extreme overbevolking in de gevangenis en de opsluiting van meer dan duizend minderjarigen, zegt Human Rights Watch.
Ondanks de verbeten strijd van feministische groepen en mensenrechtenorganisaties tegen de zeer strenge anti-abortuswetten, blijft het grootste deel van Centraal-Amerika vrouwen opsluiten voor het onderbreken van hun zwangerschap.
Ziek worden is een van de grootste angsten van Jorge, een 56-jarige Salvadoraan die zonder verblijfspapieren in de Verenigde Staten woont. Zonder hospitalisatieverzekering noch toegang tot publieke gezondheidszorg zou een ziekenhuisopname voor hem onbetaalbaar zijn.
De Universiteit Gent overweegt om in het kader van besparingen ook zijn eigen Green Office op te doeken. Uit een gelekte nota blijkt dat de universiteit wil besparen op alles wat niet tot haar kerntaken behoort.
Maar liefst 77 procent van de dieselmodellen toont in officiële tests “verdachte” stikstofniveaus. Dat wijst volgens ICCT, de ngo die in 2015 het oorspronkelijke dieselschandaal aan het licht bracht, op “waarschijnlijk” gesjoemel.
Rivieren in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte zijn een belangrijke bron van broeikasgassen als CO2 en methaan. Dat blijkt uit een studie door de Universiteit van Luik.
Pesticiden hebben een invloed op het gedrag van bijen, en volgens een nieuwe studie is de omgevingstemperatuur daarbij een extra bepalende factor. Met een veranderend klimaat wil dat zeggen dat we het toekomstige gedrag van bijen – inclusief hun bestuivingsdiensten- moeilijk kunnen inschatten.