Nieuwsagentschap

Wereldbank investeert 200 miljard in klimaatstrijd

KLIMAAT
BIODIVERSITEIT

Uit de laatste huismussentelling van Vogelbescherming Vlaanderen blijkt dat niet alleen de populatie sterk daalt maar ook mussenkolonies uitdunnen. En dat is geen hoopvol signaal, al kan je als burger zelf ook helpen om de huismus te redden.

VOEDSEL

Gezinnen gooiden in 2022 wereldwijd meer dan een miljard maaltijden per dag weg. Tegelijk zijn 783 miljoen mensen getroffen door honger en een derde van de wereldbevolking kampt met voedselonzekerheid. Voedselverspilling schaadt de wereldeconomie en bedreigt klimaat en milieu, zeggen de VN aan de vooravond van de Internationale Dag van Zero Waste.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

LUCHTVAART

De klimaatimpact van de luchtvaart wordt sterk onderschat, zegt een nieuwe studie in opdracht van Bond Beter Leefmilieu (BBL). “Terwijl we van andere sectoren grote klimaatinspanningen verwachten, krijgt de luchtvaart vrij spel om te blijven uitstoten: dat is onrechtvaardig en contraproductief”, luidt de conclusie.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo