Nieuwsagentschap

Wederopbouw Haïti wacht op beloofde steun

HAÏTI
Alle nieuws

Meer nieuws

HAITI

Het jarenlange geweld door bendes in Haïti escaleert en daadkracht van de internationale gemeenschap blijft uit, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. “Miljoenen mensen worden bedreigd door honger en geweld.”

HONGER

De internationale steun tegen honger daalt. Het budget dat nodig is om de ergst getroffen landen bij te staan is een kwart lager ten opzichte van het jaar ervoor, stelt een analyse van Action Against Hunger. “Het beëindigen van honger is nochtans goed haalbaar”, zeggen experts.

HAÏTI

Unicef waarschuwt voor een verontrustende stijging van het aantal ontvoeringen van vrouwen en kinderen in Haïti. Sinds de moord op president Jovenel Moïse twee jaar geleden zit de Haïtiaanse bevolking gevangen in een vicieuze cirkel van extreem (bende-)geweld en politieke instabiliteit.

HAÏTI

Overstromingen in Haïti de voorbije dagen hebben meer dan tienduizend mensen op de vlucht gejaagd. Ze treffen een land dat al in diepe crisis verkeerde, en het orkaanseizoen moet nog beginnen.

GEZONDHEID

Meer dan 70 procent van alle werknemers in de wereld zullen tijdens hun carrière blootgesteld worden aan extreme hitte. Maar ook pesticidevergiftiging en bepaalde kankers worden gelinkt aan de klimaatcrisis, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

PLASTICVERVUILING

Kenia stelt een verbod in op vuilniszakken voor organisch huishoudelijk afval, zeven jaar na een volledig verbod op plastics voor eenmalig gebruik in het dagelijks leven. Milieuorganisaties verwelkomen de zet, maar er zijn ook kanttekeningen te maken.

CONFLICT

Armenië heeft er vrijdag mee ingestemd om vier dorpen “terug te geven” aan aartsvijand Azerbeidzjan, dat meldt de Armeense staatsmedia. Een woordvoerder van het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken omschreef de gebeurtenis als “historisch”.

 

ISRAEL-PALESTINA

Israëlische troepen hebben veertien Palestijnen gedood tijdens een twee dagen durende inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Bulldozers werden ingeschakeld om huizen, winkels en civiele infrastructuur te vernietigen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo