Vorig jaar heeft de vraag naar batterijen de historische mijlpaal van 1 terawattuur (TWh) gerond, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China is de grote koploper, terwijl Europa voor een ‘make or break’-moment staat.
Elke lente overschakelen op zomertijd heeft een negatieve invloed op de productiviteit van werknemers, en dat kan tot wel twee weken aanhouden, zegt Amerikaans onderzoek.
Trekvogels in Azië hebben tot 180 keer meer PFAS in de lever dan vroeger. Wetenschappers ontdekten dit aan de hand van betere detectiemethoden, en dat is op zich goed nieuws.
Grote landen spenderen meer oppervlakte aan golfterreinen dan aan wind- of zonneparken, blijkt uit onderzoek in Environmental Research Communications.
Van Harry Potter, Spiderman of Gandalf denken we vaker dat ze onze politieke voorkeuren delen, terwijl we van schurken als Darth Vader of Cruella de Vill het omgekeerde denken. Het lijkt een banaal onderzoek, maar het kan wel belangrijke gevolgen hebben voor de democratie, zeggen de auteurs.
De menselijke invloed op het weer heeft vorig jaar een reeks nieuwe hoogtepunten bereikt, volgens het jaarrapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO). Sommige van de gevolgen leiden tot enorme economische en sociale omwentelingen, stelt het rapport, maar er is ook hoop.
De Verenigde Naties erkennen werkgelegenheid in de toeristische sector als een officiële indicator voor duurzame ontwikkeling.
Je ongelukkig voelen door materiële of financiële tekorten is een grotere voedingsbodem voor extremisme dan religieuze of politieke overtuigingen. Dit is de conclusie van internationaal onderzoek.