Nieuwsagentschap

"VS moeten meer betalen voor ontmijning in Laos"

LAOS/VS
Alle nieuws

Meer nieuws

ZUIDOOST-AZIË

De machtige Mekong, die 4630 kilometer door het hart van Zuidoost-Azië stroomt, zit in een diepe crisis. Chinese dammen verstoren de gevoelige ecosystemen waarvan miljoenen mensen afhankelijk zijn. De extra dammen die op de tekentafel liggen, beloven dus weinig goeds.

ASEAN

Tegen alle verwachtingen in overleeft ASEAN al 50 jaar de turbulente beproevingen van zijn 10 lidstaten. Maar er is geen reden voor champagne op de gouden verjaardag van de Association of Southeast Asian Nations. Een existentiële crisis staat voor de deur.

MILIEU

Het verarmde Laos zal waarschijnlijk doorgaan met een Thais project om een megadam te bouwen in de rivier Mekong bij Xayaburi. De International Union for Conservation (IUCN) waarschuwt dat de dam de rijke biodiversiteit in de regio verwoest.

LAOS

Laos start een onderzoeks- en kenniscentrum voor de kweek van insecten als krekels, meelwormen en mieren voor menselijke consumptie. Met steun van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) wil het land zo de aanhoudende voedselonzekerheid tegengaan.

MIGRATIE

Amnesty International, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en CIRÉ tonen zich in een open brief ‘uitermate bezorgd’ over de beslissing van België om de Soedanese autoriteiten te betrekken bij de identificatie van mensen zonder papieren. De samenwerking met Soedan kan mensen in gevaar brengen.

ZUID-SOEDAN

De veiligheidssituatie in het noordwesten van Zuid-Soedan is zodanig verbeterd dat mensen terugkeren naar huis. Dat zegt het hoofd van de VN-vredesmissie in Soedan, David Shearer.

MENSENRECHTEN

Mensenrechtenexperts roepen de Indiase regering op een veiliger omgeving te creëren voor onafhankelijke stemmen in het land. Ze doen dat naar aanleiding van de moord eerder deze maand op journalist en mensenrechtenactivist Gauri Lakesh.

COLOMBIA

Nu de rebellen van de FARC zich hebben herdoopt tot politieke partij, is het in het belang van het hele land dat die partij haar plaats vindt in de Colombiaanse politiek. Of dat lukt, hangt mee af van de zoektocht naar een politiek gezicht voor de partij, schrijft Fabio Andres Diaz, onderzoeker aan het International Institute of Social Studies.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo