Nieuwsagentschap

Vissen in zeereservaten worden groter en gezonder

VISSERIJ
Alle nieuws

Meer nieuws

INFECTIEZIEKTEN

Het aantal besmettingen met hepatitis B en C stijgt en leidt nu wereldwijd al tot 1,3 miljoen doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt aan de alarmbel.

WAR ON DRUGS

Sebastian Duterte, de burgemeester van de Filipijnse stad Davao, heeft een nieuwe war on drugs uitgeroepen. Human Rights Watch meldt dat in de dagen na die aankondiging minstens twaalf mensen werden gedood door de lokale autoriteiten. 

MYANMAR

Drie jaar na de afzetting van de democratisch verkozen regering in Myanmar door de militaire junta, is het land ontredderd door een brutale burgeroorlog. De voorbije maanden lijkt er verandering te komen in de patstelling tussen het leger en de oppositie. Myanmar-kenners Adam Simpson en Nicholas Farrelly maken een stand van zaken op en blikken vooruit.

KLIMAAT

Het aantal mensen dat is blootgesteld aan tropische cyclonen, is verdubbeld tussen 2002 en 2019. Dat is voor het grootste deel te wijten aan de klimaatverandering, stelt onderzoek in Nature.

CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

OCEANEN

Vorig jaar sloeg een piek in de oceaantemperaturen wetenschappers overal ter wereld met verstomming. Wat zijn de oorzaken van die plotse stijging en wat zijn de gevolgen? Zes Australische oceaan- en klimaatwetenschappers lijsten op wat we nu al weten.

OCEANEN

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag een verbod aangekondigd op bodemsleepnetten in beschermde mariene gebieden. Griekenland is het eerste Europese land dat de schadelijke vispraktijk aan banden legt. 

PLASTIC

Plasticvervuiling is in hoge concentraties erg schadelijk voor embryo’s van veel soorten zeedieren, blijkt uit Britse tests. Blootstelling aan PVC-pellets verhindert een gezonde ontwikkeling bij alle zeven onderzochte soorten. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo