Het succes van mRNA-vaccins tegen covid-19 doet wetenschappers voorzichtig hopen op een mRNA-vaccin tegen malaria. De eerste klinische proeven gaan dit jaar van start.
Uit een tweejaarlijkse enquête in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika blijkt dat het vertrouwen in de democratie steeds lager ligt, schrijven Elizabeth Zechmeister en Noam Lupu, hoogleraren Politieke Wetenschappen aan de Vanderbilt University in Tennessee. Daardoor nemen de kansen voor autoritaire leiders toe.
Het Italiaanse parlement keurde dinsdag een amendement goed om de bescherming van dieren en het milieu op te nemen in de grondwet. Milieuorganisaties verwelkomen het initiatief, maar benadrukken het belang van concrete toepassingen.
Europese consumptie leidt tot de teloorgang van natuurlijke ecosystemen overal ter wereld, zoals bossen, savannes, veengebieden, graslanden en mangroves, stelt het Wereldnatuurfonds in een nieuw rapport. En dat heeft desastreuse gevolgen voor diersoorten die nu al met uitsterven worden bedreigd.
De socialistische eilandstaat Cuba leeft al zestig jaar onder een streng embargo van de VS. Veel Cubanen vragen zich af of dat nog te verantwoorden is. “Zonder embargo zou de regering geen excuus meer hebben waarom het land niet functioneert.”
Kaddu Sebunya, de ceo van African Wildlife Foundation is in Londen ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van zijn organisatie. Een ideaal moment voor een interview met een uitgesproken stem over de houding van Europa en China in Afrika, en de impact van de klimaat- en voedselcrises op het continent.
Na een enorme versnelling in de vaccinatiecampagne heeft Mozambique nu al 93 procent van zijn volwassen bevolking gevaccineerd. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie.
Het risico op bosbranden is in heel Europa ingrijpend toegenomen door de klimaatverandering, blijkt uit een Spaanse studie. Vooral het gebied rond de Middellandse Zee krijgt het zwaar te verduren.