Nieuwsagentschap

“Venezolanen hebben dringend internationale hulp nodig”

VENEZUELA
Alle nieuws

Meer nieuws

ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

De kloof tussen de middelen om humanitaire noden te lenigen en de groeiende behoefte wordt steeds groter, waarschuwen de Verenigde Naties. “De noden exploderen, terwijl de internationale solidariteit afneemt.”

VENEZUELA

Een dagelijkse cocktail van honderden vaten uitgelekte olie, rioolwater, zoutwater vanuit de nabijgelegen Caribische Zee en algen duwt het Maracaibo-meer in Venezuela, het grootste van Latijns-Amerika, naar de ecologische afgrond.

 

RIVIEREN

Elf Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen gaan samen zes soorten rivierdolfijnen voor uitsterven behoeden. Dat zijn ze overeengekomen in een “historische verklaring”.

ONTBOSSING

Op de Amazonetop in het Braziliaanse Belém, eerder deze maand, zijn de acht Amazonelanden er niet in geslaagd om het einde van de ontbossing in te luiden. Vooral Bolivia en Venezuela liggen dwars, elk met hun respectieve beweegredenen.

GEZONDHEID

Virussen springen vaker over van mens op dier dan andersom, zegt nieuw Brits onderzoek in Nature. Toch houdt dat ook voor de mens risico’s in.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

JEMEN

De oorlog in Jemen gaat zijn tiende jaar in, maar een gebrek aan interesse van de internationale gemeenschap maakt de crisis in het straatarme land compleet. Ondervoeding treft meer dan 18 miljoen mensen, waarschuwt de Noorse Vluchtelingenraad.

OORLOG IN OEKRAÏNE

Litouwen en andere Oost-Europese lidstaten bepalen niet vaak de politieke agenda in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen? “Litouwen waarschuwt al sinds 2008 dat Rusland Oekraïne wil innemen”, zegt Viktoriia Lapa, expert Internationaal Recht aan het Institute for European Policymaking.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo