Nieuwsagentschap

Veediefstallen eisen hoge tol in Zuid-Soedan

ZUID-SOEDAN
Alle nieuws

Meer nieuws

SOEDAN

Een jaar nadat in Soedan een bloedige burgeroorlog uitbrak, ontvluchten nog steeds elke dag duizenden Soedanezen hun land, laat het VN-vluchtelingenagentschap weten. De gevechten tussen het regeringsleger en de milities van de Rapid Support Forces gaan intussen onverminderd door.

SOEDAN

De Soedanese strijdkrachten hebben de voorbij maanden steeds vaker het onderspit moeten delven tegen de Rapid Support Forces. Dat is voor een deel het gevolg van enkele politieke misrekeningen van de voorbije jaren, schrijft Harry Verhoeven, onderzoeker aan het Center on Global Energy Policy van Columbia University.

SOEDAN

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties waarschuwt dat minstens 25 miljoen mensen in Soedan, Zuid-Soedan en Tsjaad te kampen hebben met honger en ondervoeding. Door de burgeroorlog worden de buurlanden overspoeld met vluchtelingen en krijgen hulporganisaties voedsel niet op de plaatsen waar het nodig is.

HONGER

De internationale steun tegen honger daalt. Het budget dat nodig is om de ergst getroffen landen bij te staan is een kwart lager ten opzichte van het jaar ervoor, stelt een analyse van Action Against Hunger. “Het beëindigen van honger is nochtans goed haalbaar”, zeggen experts.

OCEANEN

Vorig jaar sloeg een piek in de oceaantemperaturen wetenschappers overal ter wereld met verstomming. Wat zijn de oorzaken van die plotse stijging en wat zijn de gevolgen? Zes Australische oceaan- en klimaatwetenschappers lijsten op wat we nu al weten.

KLIMAAT

Tegen 2050 zal het gemiddelde inkomen wereldwijd met bijna een vijfde dalen als een gevolg van de klimaatcrisis. Dat kost ons zes keer meer dan de nodige ingrepen om de opwarming van de aarde te beperken, stelt onderzoek in Nature. Voor Europa wordt het verlies op 11 procent geschat.

OCEANEN

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag een verbod aangekondigd op bodemsleepnetten in beschermde mariene gebieden. Griekenland is het eerste Europese land dat de schadelijke vispraktijk aan banden legt. 

ELEKTRISCHE AUTO

Het Europese laadnetwerk voor elektrische auto’s is in de afgelopen drie jaar verdrievoudigd tot ruim 630.000 laadpalen. Het netwerk groeide vorig jaar sneller dan het elektrische wagenpark.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo