Nieuwsagentschap

Tot 100 stukjes plastic in gemiddelde maaltijd

PLASTIC
Alle nieuws

Meer nieuws

VOEDING

Het volgen van een Mediterraan dieet vermindert botverlies bij ouderen met osteoporose en vermindert zo het risico op een gebroken heup, blijkt uit onderzoek van de University of East Anglia.

DIERENHANDEL

Door een nieuwe methode, gebaseerd op forensisch vingerafdrukonderzoek, zijn smokkelaars van schubdieren makkelijker op te sporen. Geen zoogdier wordt vaker illegaal verhandeld dan het schubdier.

ELEKTRISCH LADEN

Oliebedrijf BP heeft Chargemaster gekocht, het grootste Britse laadnetwerk voor elektrische auto’s. Het is volgens sommigen een teken dat de opmars van de elektrische auto als een bedreiging wordt gezien. 

STADSBOS

De meeste mensen denken niet aan Londen als een bos. Toch zijn er in de stad meer bomen dan mensen. En nu blijkt dat sommige delen van die stadsjungle evenveel CO2 per hectare opnemen als tropische regenwouden, schrijft Mathias Disney, onderzoeker aan het University College London.

DIABETES

Door luchtvervuiling kregen 3,2 miljoen mensen wereldwijd in 2016 diabetes, zeggen Amerikaanse onderzoekers.

OZONLAAG

Een mysterie, zeiden de wetenschappers twee maand geleden over de plots toegenomen uitstoot van CFK’s, verantwoordelijk voor het gat in de ozonlaag. Maar ze hadden toen al een vermoeden. En dat vermoeden blijkt nu te kloppen.

WATER

Slechts 40 procent van de Europese wateren is gezond en met name België, Nederland en Duitsland presteren slecht, blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van het European Environmental Agency (EEA).

KINDERSTERFTE

Luchtvervuiling speelt een veel grotere rol dan tot nog toe werd aangenomen in de kindersterfte in Afrika ten zuiden van de Sahara. Uit nieuw onderzoek blijkt dat relatief kleine verbeteringen aan de luchtkwaliteit een enorm positief effect kunnen hebben. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo