Nieuwsagentschap

Toerisme met 65 procent gekrompen in eerste helft 2020

TOERISME
MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

BANKEN

Belfius is de enige bank die erop is achteruitgegaan wat ethisch investeren betreft. Alle andere banken gaan er licht op vooruit in de nieuwe "Bankwijzer", maar kleine spelers doen het beduidend beter dan grootbanken. 

ONTWIKKELING

De helft van de 75 meest kwetsbare landen ter wereld ziet de kloof met rijke landen opnieuw groeien, blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldbank. Nochtans beschikken de landen vaak over een jonge bevolking, grote natuurlijke rijkdommen en een groot potentieel aan energie.

PLASTICVERVUILING

Amazon verpakt en beschermt zijn verzendingen in de Verenigde Staten nog altijd in bergen plastic. “Waarom zijn wij nog steeds The United States of Plastic? Andere landen doen veel beter”, zegt milieuorganisatie Oceana in een nieuw rapport.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo