Nieuwsagentschap

Tekort aan medicijnen voor kinderen met hiv

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

ZUIDELIJK AFRIKA

Meer dan 24 miljoen mensen in Zuidelijk Afrika kampen met de dubbele crisis van honger en overstromingen. De snelle opeenvolging van klimaatextremen geeft de bevolking geen tijd om te recupereren.

MALAWI

In Malawi treft een combinatie van droogte, verschillende tropische stormen en de impact van El Niño meer dan twee miljoen mensen. Het Wereldvoedselprogramma van de VN start noodhulp.

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

GEZONDHEID

Zuidelijk Afrika kampt met de ergste cholera-uitbraak in ruim tien jaar, maar de landen geraken nauwelijks aan choleravaccins. Vaccinoloog Edina Amponsah-Dacosta legt uit waarom het wereldwijde aanbod zo beperkt is.

 

GEZONDHEID

Wetenschappers van de universiteit hebben een AI-strategie ontwikkeld om een middel te identificeren in de strijd tegen de ziekte van Parkinson. De aanpak is niet alleen tien keer sneller dan conventioneel onderzoek, maar ook duizend keer goedkoper.

EU

Bepaalde pesticiden die verboden zijn in de Europese Unie (EU) worden toch nog uitgevoerd naar andere continenten. Een stop van die export zal geen negatieve invloed hebben op de economie in Europa. Tot die conclusie komt een rapport in opdracht van een coalitie van middenveldorganisaties.

GEZONDHEID

Minuscule plasticdeeltjes in ons eten en drinken vinden via de darmen een weg naar andere organen zoals de lever, nieren en hersenen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij muizen.  

GEZONDHEIDSZORG

Afrika moet zelf medisch onderzoek leiden, schrijft Caxton Murira van de Science for Africa Foundation. Dat is essentieel om de uitdagingen van het continent op het gebied van gezondheidszorg aan te pakken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo