Nieuwsagentschap

Straling op Marshalleilanden hoger dan in Tsjernobyl

KERNPROEVEN
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAATMIGRATIE

Australië heeft een verdrag getekend met het eilandstaatje Tuvalu om klimaatvluchtelingen op te vangen. Dat is een mijlpaal, schrijft Jane McAdam, aan de Universiteit van Oxford. Het kan een begin zijn van bredere akkoorden in de regio.

KLIMAAT

Wereldwijd groeit de steun voor strengere klimaatdoelen voor de internationale scheepvaart, nu ook verschillende opkomende economieën zich achter zo’n doel scharen. Maar er blijven zorgen over de kosten.

KLIMAATTOP GLASGOW

De klimaattop in Glasgow is al bijna een dag overtijd, en op zaterdag werd ook een plenaire vergadering minstens urenlang uitgesteld om meer overeenstemming te bereiken. Waarom wordt er maar geen akkoord bereikt? 

KLIMAATTOP GLASGOW

Op enkele uren voor het einde van de klimaattop hebben ontwikkelingslanden stevige kritiek geuit op het akkoord in zijn huidige staat. De landen noemen het onevenwichtig en zien onvoldoende garanties voor klimaatfinanciering.

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

WETENSCHAP

Mensen worden optimistischer naarmate ze meer onzekerheid en angst ervaren, blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Amsterdam (UvA). We doen immers sneller aan wensdenken om met die negatieve emoties om te gaan. Een goede strategie, al kan het ook noodzakelijke actie in de weg staan.

VERKEER

In 2022 zijn in de EU 10.000 mensen overleden op plattelandswegen - en dus niet op autosnelwegen. Ze maken hiermee ongeveer de helft uit van alle verkeersdoden. Dat blijkt uit een rapport van de European Transport Safety Council (ETSC).

WATER

Er is dringend behoefte aan betere samenwerking om de gevolgen van de klimaatcrisis op drie belangrijke rivieren in Zuid-Azië te temperen, zeggen experten. De Brahmaputra, de Indus en de Ganges bieden voedsel en water aan bijna een miljard mensen, in sommige van de meest kwetsbare gemeenschappen in Azië.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo