Nieuwsagentschap

Sri Lanka is nieuwe springplank voor mensensmokkelaars

SRI LANKA
Alle nieuws

Meer nieuws

DUURZAAMHEID

Klimaatverandering en uitgeputte grond stimuleren Sri Lankaanse plantagehouders een duurzame koers in te slaan met hun theeproductie.

SRI LANKA

Zonder veel ruchtbaarheid ging deze maand in Sri Lanka de wet Recht op Informatie in. Politici en ambtenaren in Sri Lanka moeten op verzoek openheid geven over hun beslissingen. 

KLIMAAT

Sri Lanka maakt zich op voor een van de ergste droogtes in de recente geschiedenis. De waterreservoirs raken langzaam leeg en slechts 12 procent van de elektriciteit in het land komt momenteel uit waterkrachtcentrales. Steenkool is goed voor 41 procent.

SRI LANKA

Een Chinese miljardeninvestering in Sri Lanka leidt tot onrust in Hambantota, de thuisbasis van de voormalige president Mahinda Rajapaksa. De bevolking is bang dat de Chinezen hun landbouwgrond krijgen en een lokale politicus spreekt over een “Chinese kolonie.”

MIGRATIE

Amnesty International, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en CIRÉ tonen zich in een open brief ‘uitermate bezorgd’ over de beslissing van België om de Soedanese autoriteiten te betrekken bij de identificatie van mensen zonder papieren. De samenwerking met Soedan kan mensen in gevaar brengen.

MENSENRECHTEN

Tienduizenden Rohingya zijn verdreven uit hun thuisland Myanmar en proberen te overleven in de grensstreek van Bangladesh. Voedselschaarste en een gebrek aan schoon water zijn er hun deel. Het verhaal van het “minst gewenste volk op aarde”.

BANGLADESH

Twee weken na de aankondiging dat Unicef extra noodhulp vrijmaakt voor Rohingya met jonge kinderen, zijn de trucks met schoon water en hygiënische producten onderweg naar het district Cox’s Bazar in Bangladesh. Dat meldt het VN-kinderfonds in een persbericht.

VLUCHTELINGEN

Acht op de tien Vlamingen willen vluchtelingen helpen. Dat blijkt uit een enquête van 11.11.11. Een meerderheid vindt ook dat politici het migratievraagstuk te negatief benaderen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo