Nieuwsagentschap

Sommige soorten sterven gewoon uit door brute pech

Alle nieuws

Meer nieuws

TECHNOLOGIE

Een langdurige studie bij een kwart miljoen mensen concludeert dat er geen verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en het risico op hersentumoren. Lange tijd heerste daar twijfel over.

POLITIEK

Radicaal-rechtse partijen zijn op weg naar stevige winst bij de Europese verkiezingen, blijkt uit nieuwe projecties. Dat kan de balans in het parlement stevig doen verschuiven, met grote gevolgen voor de Europese klimaatkoers en het buitenlandbeleid.

AI

Er is geen ontsnappen aan: kunstmatige intelligentie – of AI van het Engelse Artificial Intelligence – verandert de wereld. Het feit dat dit op de korte tot middellange termijn een invloed op personeelsbestanden en tewerkstelling zal hebben, wordt steeds duidelijker, zegt Niusha Shafiabady, hoogleraar Computerintelligentie.

HARDHOUT

Driekwart van de tropische houtsoort ipé is van onduidelijke oorsprong en mogelijk illegaal gekapt. Dat zegt nieuw onderzoek van de Technologische Universiteit Chalmers in Zweden. Ipé is een populaire houtsoort en wordt vooral gebruikt in buitenschrijnwerk.

 

BIODIVERSITEIT

Uit de laatste huismussentelling van Vogelbescherming Vlaanderen blijkt dat niet alleen de populatie sterk daalt maar ook mussenkolonies uitdunnen. En dat is geen hoopvol signaal, al kan je als burger zelf ook helpen om de huismus te redden.

MILIEU

Als de hele wereld zou consumeren zoals de Belgen, zouden de natuurlijke hulpbronnen nu zaterdag 23 maart al opgebruikt zijn. “Ons systeem loopt tegen de grenzen van de planeet aan”, zegt het WWF.

VOGELGRIEP

Bij verschillende pinguïns op sub-Antarctische eilanden is vogelgriep vastgesteld. Onderzoekers maken zich zorgen voor de grote broedkolonies, maar voorlopig lijken de gevolgen beperkt.

BOSSEN

Jonge boompjes overleven beter in ongerepte bossen dan op plaatsen waar al houtkap heeft plaatsgevonden – zelfs als die al hersteld zijn. Dat toont onderzoek op Borneo aan.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo