Nieuwsagentschap

Somalië overweegt radicale maatregelen tegen diefstal voedselhulp

HONGER IN DE HOORN
Alle nieuws

Meer nieuws

SOMALIË

Een op de drie Somaliërs lijdt honger omdat droogte het land in de greep houdt. De FAO zet in op de versterking van de gezondheid van het vee om mensenlevens te redden. Twaalf miljoen dieren zijn al behandeld.

MEDIA

Hoe meer Facebookgebruikers een land telt, hoe groter de kans dat corruptie op protest botst. Zeker in landen met weinig of geen vrije pers is het sociale netwerk een belangrijke factor.

HONGER

Door ernstige droogte dreigt opnieuw hongersnood voor miljoenen mensen in de Hoorn van Afrika. FAO vreest een catastrofe.

KENIA

De Keniaanse overheid zet Somalische vluchtelingen in Dadaab, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, onder druk om terug te keren naar huis, zegt Amnesty International. Volgens de organisatie lopen ze in hun thuisland het risico gewond te geraken of zelfs gedood te worden.

ONTWIKKELING

Microsoft-oprichter Bill Gates zal nog dit jaar 300 miljoen dollar investeren in het Oost-Afrikaanse land Tanzania. Het geld gaat naar armoedebestrijding en publieke gezondheidszorg.

LIBIË

Op verschillende plaatsen in Libië zijn grote problemen met de watervoorziening. Inwoners van de Libische stad Tobruk dreigden vorige maand de haven Marsa Hariga te bezetten, een van de grootste olie-exporthavens in het land, als de watercrisis niet snel opgelost zou worden.

LANDBOUW

Cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana krijgen steun van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) om de volatiliteit van de cacaoprijzen te verminderen. In de afgelopen zes maanden daalde de cacaoprijs met 40 procent.

MALARIA

Een Nederlands team gaat in Afrika malariamuggen te lijf met behulp van een drone en biologisch insecticide. Het heeft er een crowdfundingcampagne voor opgezet.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo