Nieuwsagentschap

Schulden groeien Puerto Rico boven het hoofd

PUERTO RICO
Alle nieuws

Meer nieuws

BIODIVERSITEIT

Tellingen van het aantal verpletterde insecten op Britse nummerplaten wijzen op een vermindering van 64 procent van het aantal vliegende insecten in twintig jaar tijd. Ook studies in andere delen van de wereld tonen catastrofale resultaten en wijzen op een zorgwekkende trend richting de zesde massa-uitsterving.

LUCHTVERVUILING

Geen enkel land haalt de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Report van het IQAIr.

KLIMAATTOP GLASGOW

Minstens 503 lobbyisten voor de fossiele sector hebben een aanvraag ingediend om deel te nemen aan de VN-klimaattop in Glasgow. Die gaat momenteel de tweede week in. 

BIODIVERSITEIT

Natuurbeschermers hebben sinds 1993 minstens 28 vogelsoorten en zoogdieren gered, blijkt uit een studie van Newcastle University en Birdlife International.

ECONOMIE

Een kwart van de elektrische auto’s die dit jaar in Europa worden verkocht, zal in China geproduceerd zijn, blijkt uit een analyse van milieudenktank T&E. Hogere importheffingen kunnen helpen, maar de Europese fabrikanten moeten vooral sneller elektrificeren om te overleven.

KLIMAAT

Laaggelegen wijnregio’s in Spanje, Italien Californië zullen tegen het einde van deze eeuw niet meer leefbaar zijn, blijkt uit onderzoek van verschillende Franse instituten. Maar nieuwe regio’s worden geschikt, waaronder België, Nederland en zelfs Denemarken.

ECONOMIE

Sinds het Klimaatakkoord van Parijs in 2015 hebben Europese banken 256 miljard euro gepompt in aan sectoren die een bedreiging vormen voor bossen. De financiële sector vormt een blinde vlek voor het Europese klimaat- en milieubeleid, zegt Greenpeace.

LUCHTVAART

De klimaatimpact van de luchtvaart wordt sterk onderschat, zegt een nieuwe studie in opdracht van Bond Beter Leefmilieu (BBL). “Terwijl we van andere sectoren grote klimaatinspanningen verwachten, krijgt de luchtvaart vrij spel om te blijven uitstoten: dat is onrechtvaardig en contraproductief”, luidt de conclusie.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo