Nieuwsagentschap

Russische Uber gaat chauffeurs en passagiers verzekeren

RUSLAND
Alle nieuws

Meer nieuws

RUSLAND

De economische en handelsrelaties tussen Cuba en Rusland worden steeds beter. Rusland ziet Cuba als een springplank naar de Latijns-Amerikaanse markt.

GEZONDHEID

Voortijdige overlijdens als gevolg van kanker kosten opkomende economieën tientallen miljarden dollars per jaar, staat in een nieuwe onderzoek van de Verenigde Naties. De auteurs pleiten voor preventiemaatregelen en betere behandeling.

RUSLAND

De Russische president Vladimir Poetin gebruikt graag clandestiene militaire interventies om de Russische invloed uit te breiden. Die aanpak heeft succes, maar in eigen land stuit hij ook op tegenstand in de publieke opinie, schrijft Jennifer Mathers, hoogleraar Internationale Politiek aan de Universiteit van Aberystwyth.

MENSENRECHTEN

De Russische wet tegen ‘buitenlandse agenten’, die vijf jaar geleden in werking trad, is gebruikt om het werk van een groot aantal milieuorganisaties aan banden te leggen, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

ECONOMIE

Inzetten op elektrische mobiliteit kan de Europese economie een flink duwtje in de rug geven en 206.000 nieuwe banen creëren. Dat blijkt uit een analyse van Cambridge Econometrics, waar ook autoproducenten en stroomnetbeheerders aan meewerkten.

CHINA

Japan, de VS, Australië en India praten met elkaar over de ontwikkeling van een alternatief voor het Chinese miljardenproject Belt and Road Initiative.

MOBILITEIT

Vandaag opent autoproducent Renault de eerste Europese showroom voor elektrische voertuigen (EV) in de Zweedse hoofdstad.

PLASTIC

Het gebruik van plastic op de Eurostar moet tegen 2020 gehalveerd zijn. Het is een van de tien punten in een plan dat Eurostar lanceert om mee de schouders te zetten onder de klimaatdoelen van Parijs.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo