Mannen en vrouwen die in hun jeugd een diagnose kregen voor mentale klachten zoals depressie, angst of schizofrenie, blijken op latere leeftijd minder vaak voor het ouderschap te gaan. Dat blijkt uit Fins onderzoek.
Opnieuw kaapt Finland de eerste plaats weg als gelukkigste land ter wereld, maar de top tien kent ook enkele opvallende nieuwkomers. België stijgt in de ranking, terwijl de Verenigde Staten verder naar beneden tuimelen. “Geluk gaat niet enkel over rijkdom of groei - het gaat over verbondenheid en vertrouwen kunnen voelen in de steun van je medemens.”
Zeven van de meest voorkomende Europese boomsoorten hebben hun genetische diversiteit in het verleden kunnen beschermen tegen grote milieucrises. Dat is hoopgevend nieuws in het licht van de klimaatverandering, zeggen Zweedse en Finse experten.
De energietransitie zet wereldwijd door, maar aan een trager tempo door de groeiende wereldwijde onzekerheid. Het zwaartepunt van de transitie verschuift wel meer naar de ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van het Wereld Economisch Forum.
Chronische ademhalingsaandoeningen, zoals astma of COPD worden vaak niet gediagnosticeerd, waardoor hun impact op onze gezondheidssystemen zwaar onderschat wordt. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie in een nieuw rapport.
Het aantal mensen dat wereldwijd op de vlucht is voor oorlog, geweld en vervolging is het hoogste in tien jaar, blijkt uit nieuwe VN-cijfers. Het enige lichtpuntje is een toename van de terugkeer, met name naar Syrië.
De motorkap van een gemiddelde Europese auto wordt elk jaar een halve centimeter hoger, vooral dankzij het succes van SUV’s. De impact op de verkeersveiligheid, en met name kinderen, is groot.
De wereld telt vandaag de helft minder kindarbeiders dan vijfentwintig jaar geleden. Maar de doelstelling om kinderarbeid volledig uit te bannen is nog niet gehaald, stelt de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in een nieuw rapport.