Nieuwsagentschap

Rijstteelt moet anders in een opwarmend klimaat

LANDBOUW
Alle nieuws

Meer nieuws

MENSENRECHTEN

De coronapandemie heeft wereldwijd tot meer verdeeldheid, discriminatie en onderdrukking geleid, zegt Amnesty International bij de publicatie van zijn jaarrapport. Verschillende landen gebruiken de crisis om individuele vrijheden te beperken.

TEXTIELARBEIDERS

Niet-betaalde ontslagvergoedingen tijdens de coronacrisis hebben textielarbeiders al een een half miljard dollar gekost, blijkt uit nieuw onderzoek van Worker Rights Consortium. Minstens een op de tien kledingarbeiders wereldwijd is ontslagen.

KLIMAAT

Als we de huidige warmterecords bekijken en de bestaande wiskundige logica doortrekken, kunnen we niet anders dan vaststellen dat de toekomst bloedheet wordt voor honderden miljoenen mensen. Tegen 2100 zou het kunnen dat een half miljard mensen een half jaar aan een stuk hittegolven van 56 graden zullen moeten doorstaan.

MODE

Grote kledingmerken, die wereldwijd hun bestellingen geannuleerd hebben tijdens de lockdown, zijn de crisis zonder kleerscheuren doorgekomen. Ervoor zorgen dat ook de arbeiders in de ateliers de crisis overleven, kost amper 10 eurocent per T-shirt, blijkt uit nieuwe berekeningen van de Schone Kleren Campagne.

LANDBOUW

Bijna een derde van het Europese promobudget voor landbouwproducten gaat naar reclamecampagnes voor vlees en zuivel, stelt onderzoek door Greenpeace. Dat valt moeilijk te rijmen met de Europese klimaat- en gezondheidsambities.

VOEDSELZEKERHEID

Viskwekerijen zijn intussen een belangrijk onderdeel van het wereldwijde voedselsysteem. Maar de ongebreidelde groei van de aquacultuur is  gevaarlijk voor zowel het milieu als onze gezondheid, blijkt uit een nieuwe studie van Stanford University.

EARTH HOUR

Voor Earth Hour worden nu zaterdag om 20u30 overal ter wereld de lichten gedoofd. Dit jaar staat de actie in het teken van de link tussen het milieu en de pandemie. Als we niet opletten, doet de natuur het licht uit.

VOEDING

Beschimmelde producten verbannen we uit de koelkast. Hoe komt het dat we schimmelkaas dan wel mogen eten? Expert voedselveiligheid Teresa María López Díaz legt uit waarom Camembert en Roquefort veilig zijn om te eten, maar waarschuwt dat we schimmels die zich spontaan op kazen vormen beter verwijderen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo