Nieuwsagentschap

Rijke genenbank op Madagaskar dreigt verloren te gaan

MADAGASKAR
Alle nieuws

Meer nieuws

HONGER

De internationale steun tegen honger daalt. Het budget dat nodig is om de ergst getroffen landen bij te staan is een kwart lager ten opzichte van het jaar ervoor, stelt een analyse van Action Against Hunger. “Het beëindigen van honger is nochtans goed haalbaar”, zeggen experts.

VISVANGST

De illegale visserij op garnalen en tonijn voor de kusten van Kenia, Madagaskar, Mozambique, Zuid-Afrika en Tanzania kost de landen handenvol geld. Onderzoek door het Wereldnatuurfonds (WWF) spreekt van een totaal verlies van 142,8 miljoen dollar per jaar.

KLIMAATFINANCIERING

Kwetsbare landen zoals Malawi hebben vandaag een plan van aanpak nodig om zich te weren tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Ze kunnen niet wachten tot er over compenserende maatregelen voor hun verliezen wordt onderhandeld op een volgende klimaattop.
 

CHOLERA

Cycloon Freddy is weggetrokken uit Malawi en Mozambique. Maar de tropische storm laat een spoor van vernietiging na en draagt bij aan een escalerende cholera-uitbraak in Mozambique, laat Unicef weten op maandag.

MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

WAR ON DRUGS

Sebastian Duterte, de burgemeester van de Filipijnse stad Davao, heeft een nieuwe war on drugs uitgeroepen. Human Rights Watch meldt dat in de dagen na die aankondiging minstens twaalf mensen werden gedood door de lokale autoriteiten. 

OCEANEN

De bescherming van nationale parken op zee levert grote economische voordelen op, ook voor de visserij. Dat blijkt uit een onderzoek naar meer dan vijftig dergelijke reservaten in dertig landen.

RUSLAND

Begin maart al waarschuwden de Verenigde Staten voor de imminente dreiging van een terroristische aanval op een massabijeenkomst. Robert M. Dover, hoogleraar Inlichtingen en Nationale Veiligheid aan de Universiteit van Hull, legt uit hoe de uitwisseling van inlichtingen werkt, waarom het Kremlin die waarschuwing genegeerd kan hebben.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo