Nieuwsagentschap

Rewilding: over 200 jaar heeft Schotland zijn bossen terug

NATUURHERSTEL
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

Er is nog nooit zo weinig ijs geweest op de vijf grote meren op de grens tussen de VS en Canada sinds het begin van de metingen, vijftig jaar geleden. De voorbije winter was uitzonderlijk warm, maar volgens wetenschappers zijn de ijsomstandigheden al decennialang gestaag aan het verslechteren.

VOEDING

Indien we vlees en zuivel af en toe links laten liggen vermijden we de uitstoot van een hele hoop broeikasgassen en bovendien gaat onze levensverwachting omhoog. Dat heeft Brits-Canadees onderzoek in Nature nu onomstotelijk bewezen.

POLITIEK

Het gebruik van onze persoonsgegevens en de beïnvloeding die daaruit kan voortvloeien, maakt mensen soms bijzonder onwennig. Maar datagebruik in kiescampagnes is momenteel niet per sé een bedreiging voor de democratie, stelt Brits onderzoek nu.

PLASTIC

Amerikaanse onderzoek heeft kleine plastic deeltjes aangetroffen in 88 procent van de geteste stalen zeevruchten, varkens- en rundvlees, kip en vleesvervangers.

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

OORLOG IN OEKRAÏNE

Litouwen en andere Oost-Europese lidstaten bepalen niet vaak de politieke agenda in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen? “Litouwen waarschuwt al sinds 2008 dat Rusland Oekraïne wil innemen”, zegt Viktoriia Lapa, expert Internationaal Recht aan het Institute for European Policymaking.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

De programmering van filmfestivals is de afgelopen dertien jaar diverser geworden en het aantal vrouwelijke cineasten is toegenomen. Dat is de conclusie van een analyse van zeshonderd filmfestivals wereldwijd.

PANDEMIE

Een groep Afrikaanse wetenschappers is het niet eens met de manier waarop de wereld zich klaarmaakt voor de volgende pandemie: ze hekelen dat er weinig begrip is voor Afrikaanse noden en wensen en er wereldwijde maatregelen worden voorgesteld die vooral Westerse landen vooruit helpen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo