De wereld is weer 0,3 procent minder vreedzaam geworden, blijkt uit de jaarlijkse Global Peace Index. Het is al de elfde verslechtering in veertien jaar.
De Europese taks op alcohol verdubbelen, kan ertoe leiden dat vijfduizend minder mensen kanker krijgen door het nuttigen van alcohol. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Rusland kunnen op deze manier de meeste mensenlevens redden, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport.
Uit IJsland zijn de resultaten binnengekomen van een grootschalig experiment met een vierdaagse werkweek. De onderzoekers spreken van een “overweldigend succes”: bij de 2500 werknemers die vier jaar lang minder uren moesten kloppen ging het mentale welzijn en de productiviteit er aanzienlijk op vooruit.
De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in de EU is in 2020 met 12 procent gedaald. Dat blijkt uit officiële cijfers van het Europese Milieuagentschap (EEA).
De grootste banken ter wereld hinken achterop in de energietransitie. Van hun totale financiering in energie gaat amper 7 procent naar hernieuwbare energie, blijkt uit nieuw onderzoek.
Afrikaanse olifanten staan steeds meer onder druk. Nochtans spelen de majestueuze dieren volgens nieuw onderzoek een cruciale rol in het beschermen van een van de grootste CO2-reservoirs op aarde. Het verlies van de diersoort zou dus ook verwoestend zijn voor het klimaat.
Gekweekte kelp, een zeewier, kan helpen om stikstofverontreiniging in kustwateren aan te pakken, blijkt uit nieuw onderzoek.
Slechts een graad opwarming kan al ingrijpende gevolgen hebben voor diersoorten, blijkt uit nieuw onderzoek van de Technische-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen.