Elk jaar wordt Midden-Amerika getroffen door weerfenomenen die vanwege klimaatverandering extremer worden. Overheden zijn onwillig of niet in staat de nodige openbare werken uit te voeren.
Historisch gezien heeft Midden-Amerika torenhoge ontbossingscijfers en opvallend veel sterfgevallen onder milieubeschermers. Maar de voorbije jaren lijkt de regio voorzichtig vooruitgang te boeken op het gebied van milieubescherming.
Uit een tweejaarlijkse enquête in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika blijkt dat het vertrouwen in de democratie steeds lager ligt, schrijven Elizabeth Zechmeister en Noam Lupu, hoogleraren Politieke Wetenschappen aan de Vanderbilt University in Tennessee. Daardoor nemen de kansen voor autoritaire leiders toe.
Wetenschappers waarschuwen dat tientallen wilde verwanten van belangrijke gewassen zoals aardappelen, vanille en katoen met uitsterven bedreigd zijn. De wilde varianten zijn belangrijk, omdat ze toelaten om de commerciële gewassen aan te passen aan nieuwe situaties zoals hogere temperaturen of veranderende regenval.
Kaddu Sebunya, de ceo van African Wildlife Foundation is in Londen ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van zijn organisatie. Een ideaal moment voor een interview met een uitgesproken stem over de houding van Europa en China in Afrika, en de impact van de klimaat- en voedselcrises op het continent.
Het risico op bosbranden is in heel Europa ingrijpend toegenomen door de klimaatverandering, blijkt uit een Spaanse studie. Vooral het gebied rond de Middellandse Zee krijgt het zwaar te verduren.
Een nieuw vonnis van het Amerikaanse Hooggerechtshof legt de macht van de regering-Biden sterk aan banden wat betreft energiebeleid.
Google maakt zijn Earth Engine toegankelijk voor overheden, media en bedrijven. De schat aan satellietbeelden moet die partijen een extra wapen geven in de strijd tegen de klimaatcrisis.