De grootste steden ter wereld krijgen steeds vaker te maken met zowel droogte als grote overstromingen. Europese steden komen opvallend kwetsbaar uit nieuw onderzoek.
Trekvogels in Azië hebben tot 180 keer meer PFAS in de lever dan vroeger. Wetenschappers ontdekten dit aan de hand van betere detectiemethoden, en dat is op zich goed nieuws.
Met Trump opnieuw in het zadel, zal China de rest van het Westen, en vooral de cruciale Europese markt nog nodig hebben, zegt econoom Chee Meng Tan. “Maar Peking zal ook de banden met de VS blijven aanhalen.”
Als er minder gezonde koralen zijn, heeft dat gevolgen voor de visserij, blijkt uit onderzoek rond het Great Barrier Reef in Australië.
De gemiddelde Europeaan koopt vandaag 19 kilo aan kleding, schoenen en ander textiel per jaar. Influencers, goedkope fast fashion en online winkelen doen ons meer kledij dan ooit kopen.
Sociale media kunnen een grote hulp zijn voor wetenschappers om de reactie van diersoorten op de klimaatverandering te volgen.
Vorig jaar steeg de gemiddelde temperatuur voor het eerst boven anderhalve graad Celsius vergeleken bij het pre-industriële niveau. Wat betekent dat wereldwijd voor de landbouw en voor ons voedsel?
De rijke diversiteit van het dieren- en plantenrijk staat onder druk maar krijgt nu hulp uit onverwachte hoek: artificiële intelligentie (AI) kan de ontdekking van nieuwe soorten helpen versnellen.