Nieuwsagentschap

Plaatselijke bevolking is effectieve natuurbeschermer

MILIEU
Alle nieuws

Meer nieuws

MALARIA

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA ontwikkelt een systeem om uitbraken van malaria maanden van tevoren te voorspellen.

MILIEU

Grote milieuorganisaties en onderzoekscentra gaan samenwerken om de jaguar te redden. Ze hebben een plan voor het Amazonegebied, de belangrijkste habitat voor de jaguar.

MENSENRECHTEN

Natuurbeheer kan niet zonder deelname van inheemse bevolkingsgroepen die vaak leven in beschermde gebieden, stellen vertegenwoordigers van de groepen. Ze zijn deze week in Honolulu voor het Wereldcongres van de International Union for Conservation of Nature (IUCN).

PERU

In Peru vindt deze week belangrijk overleg plaats over het zware conflict rond Las Bambas, de grootste kopermijn van het land. Vorig jaar kwam het tot dodelijke rellen met omwonenden.

MINDERHEDEN

Miljoenen mensen over de hele wereld leven zonder nationaliteit omdat ze behoren tot een etnische, religieuze of linguïstische minderheid in een land waar ze vaak al generaties lang hebben geleefd. De Verenigde Naties roepen op om het recht op nationaliteit voor iedereen te waarborgen.

KLIMAAT

Mensen in lage- en middeninkomenlanden hebben vijf keer meer kans hun huis te moeten ontvluchten wegens extreem weer dan mensen in rijkere landen. Dat zegt ontwikkelingsorganisatie Oxfam op basis van een nieuw onderzoek.

MENSENRECHTEN/HONGER

Het opzettelijk uithongeren van burgers moet tot oorlogsmisdaad bestempeld worden en ook als zodanig vervolgd worden, zegt een onafhankelijke VN-mensenrechtenexpert. Het Internationaal Strafhof (ICC) zou dergelijke zaken moeten onderzoeken.

MENSENRECHTEN

De Rohingya-crisis in Myanmar is op een dieptepunt beland en de frustratie over de trage reactie van de internationale gemeenschap groeit. “Mijn multilaterale geloof in mensenrechten wordt ondermijnd”, zegt VN-rapporteur Idriss Jazairy.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo