Nieuwsagentschap

Pakistaanse schoolmeisjes verslaan taliban

PAKISTAN
Alle nieuws

Meer nieuws

PAKISTAN

De Federaal Bestuurde Tribale Regio’s (FATA) bij de Pakistaans-Afghaanse grens behoren tot de gevaarlijkste plaatsen ter wereld voor journalisten. Geweld en censuur zijn er de dagelijkse praktijk.

PAKISTAN

De voormalige Pakistaanse president Pervez Musharraf zegt dat hij volgend jaar opnieuw een politieke comeback wil forceren. Hij wil een nieuwe partij oprichten die de etnische en sektarische breuklijnen in het land overbrugt. 

INDIA

Wetenschappers stellen grote concentraties zout en arsenicum vast in de enorme grondwaterlaag onder India, Pakistan en Bangladesh. De laag is een belangrijke bron van water voor meer dan 750 miljoen mensen in de regio.

LUCHTKWALITEIT

De Londense burgemeester Sadiq Khan start een onderzoek naar de blootstelling van leerlingen aan luchtvervuiling op school. Een audit moet voor elk van de de vijftig meest vervuilde scholen de problemen en mogelijke oplossingen in kaart brengen.

ONDERWIJS

Van alle kinderen in de schoolgaande leeftijd zit wereldwijd 11,5 procent thuis. Tien jaar geleden was dat 12,8 procent. Oorlogen, armoede en complexe humanitaire noodsituaties zijn er de oorzaak van dat amper vooruitgang wordt geboekt, constateert het VN-Kinderfonds Unicef.

ONDERWIJS/ONTWIKKELING

Het bedrag aan ontwikkelingshulp dat naar onderwijs gaat, is voor het zesde jaar op rij gedaald. Dat meldt Unesco.

ECONOMIE

Terwijl Donald Trump de VS terugtrekt uit het klimaatakkoord van Parijs, blijkt duurzame groei juist enorme kansen te creëren voor de economie in Azië. Een nieuw rapport spreekt van honderden miljoenen banen tegen 2030.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo