De plannen van Denemarken en het Verenigd Koninkrijk om asielzoekers door te sturen naar Rwanda deed velen de wenkbrauwen fronsen. Het idee om asiel te outsourcen naar het Zuiden is niet nieuw, maar dat maakt het daarom nog geen goed idee, schrijven migratiedeskundigen Laura Lambert en Martin Lemberg-Pedersen.
De jaren van 2001 tot 2011 waren de tien warmste sinds duizend jaar, stellen wetenschappers van het Alfred Wegener Instituut in Nature. Zelfs in het koudste deel van Groenland is daardoor de dooi ingezet.
Wie aanzienlijk lang blootgesteld wordt aan verkeersgeluid, ziet zijn of haar risico op de ontwikkeling van een hartaandoening verhogen. Dat zegt een analyse van negen studies naar de gevolgen van geluid van 55 decibel of meer op onze gezondheid.
De ijskap in het noordoosten van Groenland kan tegen het einde van deze eeuw zes keer sneller afnemen dan modellen eerder hebben voorspeld. Dat is de conclusie van een nieuwe studie die verschillende data heeft gecombineerd.
Mensen in Colombia die moeten vluchten voor de gevolgen van de klimaatverandering, zullen binnenkort misschien wettelijke bescherming genieten. Een belangrijke wet over klimaatmigratie - een primeur voor Latijns-Amerika - heeft afgelopen week de eerste hindernis genomen in het Colombiaanse parlement.
Op 1 juni start ‘30 Dagen Minder Wagen’, een initiatief van de koepel van mobiliteitsverenigingen. Voor de tweede keer op rij roepen ze Vlamingen op om een maand lang de auto te mijden. De organisatoren geven alvast vijf eenvoudige tips om dit doel te bereiken.
Frankrijk gaat de komende vier jaar 2 miljard pompen in fietsinfrastructuur en bewustwording om het gebruik van de fiets te stimuleren. Dat past in een langetermijnstrategie om van Frankrijk een echt “fietsland” te maken.
De Europese Unie heeft een akkoord bereikt om luchtvaartmaatschappijen te verplichten om een groter aandeel schonere brandstoffen te gebruiken in hun vliegtuigen. Volgens waarnemers gaat het om een belangrijke stap om de klimaatimpact van de sector te drukken.