Nieuwsagentschap

Oorlogstrauma blijft Salomonseilanden achtervolgen

SALOMONSEILANDEN
Alle nieuws

Meer nieuws

ONGELIJKHEID

Corruptie verlamt het leven van vele eilandbewoners in de Stille Oceaan. Dit probleem vergroot de ongelijkheid en belemmert de ontwikkeling van personen en landen in de regio.

VISSERIJ

Visserij is op de Pacifische eilanden een noodoplossing geworden voor mensen die hun werk kwijtraakten door de coronacrisis. Vooral in de stadscentra en toeristische gebieden is de impact van de crisis voelbaar.

CORONACRISIS

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken eisen een zware tol van de toeristische sector. Vooral het internationale toerisme zal zware klappen krijgen, zegt Pamela Coke-Hamilton van de VN-conferentie inzake handel en ontwikkeling (Unctad).

VISVANGST

De kustvisserij levert al eeuwen het basisvoedsel en de broodwinning van de eilandbewonders in de Stille Oceaan. Maar door de bevolkingsaangroei en de snel groeiende kuststeden vormt afval en vooral afvalwater een ernstige bedreiging voor de visserij en de gezondheid.

MENSENRECHTEN

Steeds meer overheden gooien de internationale rechtsorde overboord en artificiële intelligentie biedt een vruchtbare bodem voor racisme, discriminatie en verdeeldheid. Dat zijn de voornaamste conclusies van het jaarrapport van Amnesty International.

GEZONDHEID

Meer dan 70 procent van alle werknemers in de wereld zullen tijdens hun carrière blootgesteld worden aan extreme hitte. Maar ook pesticidevergiftiging en bepaalde kankers worden gelinkt aan de klimaatcrisis, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

ISRAEL-PALESTINA

Het aantal aanvallen op de gezondheidszorg in Gaza is hoger dan in enig ander recent conflict wereldwijd. Sinds het begin van de oorlog zijn er elke maand gemiddeld 73 aanvallen per maand, blijkt uit cijfers van de WHO.

ISRAEL-PALESTINA

Israëlische troepen hebben veertien Palestijnen gedood tijdens een twee dagen durende inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Bulldozers werden ingeschakeld om huizen, winkels en civiele infrastructuur te vernietigen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo