Nieuwsagentschap

"Noord-Korea weet heel goed dat het geen oorlog kan betalen"

NOORD-KOREA
Alle nieuws

Meer nieuws

VERGRIJZING

Aziatische landen buigen zich deze week in Ulaanbaatar over de vergrijzing in de regio. De impact daarvan moet verzacht worden om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te bereiken, zegt Naomi Kitahara, Mongolië-directeur van het VN-Bevolkingsfonds.

G7-TOP

De groep van de zeven rijkste landen, de G7, komt samen in La Malbaie, in het Canadese Quebec. Nu veel recente beslissingen van de regering-Trump direct ingaan tegen de belangen van de andere leden, belooft het een gespannen top te worden.

TABAK

Peuters met rokende moeders hebben vaker gehoorproblemen. Een studie bij ruim 50.000 driejarigen wijst dat uit.

DEMENTIE

Ouderen die te weinig of te veel slapen, lopen een hoger risico op dementie en vroegtijdig overlijden. Dat blijkt uit Japans onderzoek.

DEMOCRATIE

Een derde van de wereldbevolking leeft in landen waar de democratie hapert. Dat zegt een nieuwe studie in het Britse vakblad Democratization.

MIGRATIE

Slechte medische zorg heeft bijgedragen aan meer dan de helft van de doden die in een periode van zestien maanden zijn gerapporteerd door de Amerikaanse Immigratiedienst (ICE). Dat zeggen mensenrechtenorganisaties in een nieuw rapport.

TURKIJE

Een politierapport van 15 pagina’s bevat geen bewijzen dat Taner Kılıç, de erevoorzitter van Amnesty Turkije, ooit de controversiële berichtenapp ByLock op zijn telefoon heeft gehad.

PERSVRIJHEID

De in scène gezette dood van journalist Arakadi Babsjenko in Oekraïne heeft geleid tot veel kritiek: de actie heeft de geloofwaardigheid van journalisten geen goed gedaan. De Oekraïense veiligheidsdienst SBU weigert tot nu toe nadere details over de operatie naar buiten te brengen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo