Nieuwsagentschap

"Noord-Korea weet heel goed dat het geen oorlog kan betalen"

NOORD-KOREA
Alle nieuws

Meer nieuws

ILLEGAAL HOUT

Een onderzoeksrapport van Greenpeace brengt aan het licht hoe Belgische importeurs zich bevoorraden met illegaal hout uit Brazilië. De producent ervan wordt gelinkt aan de gruwelijke moord op negen mensen in het Amazonegebied.

WINDENERGIE

In Schotland is de bouw van het grootste drijvende windmolenpark ter wereld begonnen. Het kan windenergie op zee een flinke boost geven.

JAPAN

Terwijl de spanningen in de regio toenemen, lijkt Japan eindelijk klaar voor een herziening van zijn pacifistische grondwet. In een recente videoboodschap voor een lobbygroep zei de Japanse premier Shinzo Abe dat "de tijd rijp is" om het debat te starten.

KLIMAATVERANDERING

Nederland neemt samen met Japan en de VN-milieuorganisatie (UNEP) het initiatief tot de oprichting van een topkenniscentrum over maatregelen die nodig zijn om te leren leven op een warmere planeet en met extremer weer.

MENSENRECHTEN

Als testproject mogen veertien Belgische politiezones binnenkort gebruik maken van stroomstootwapens. Onverantwoord, zegt Amnesty International, omdat het wettelijk kader niet klaar is en misbruik dreigt.

ROHINGYA

Parul Akhtar, een Rohingya-vrouw van midden twintig wil misschien het liefst nooit meer terugdenken aan het thuisland dat ze drie weken geleden met haar twee kinderen verliet. Ze is een van de vele Rohingya die in de afgelopen maanden uit Myanmar werden verjaagd.

MENSENRECHTEN

In bijna de helft van de gevallen van kinderhandel zijn op een of andere manier familieleden betrokken. Dat blijkt uit gegevens die gisteren (dinsdag) zijn gepubliceerd door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).
 

MENSENRECHTEN

De Venezolaanse regering gebruikt systematisch geweld tegen demonstranten en politieke opponenten, inclusief marteling. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een vandaag (woensdag) verschenen rapport.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo