Nieuwsagentschap

"Nieuwe treinramp in Argentinië kan elk moment gebeuren"

ARGENTINIË
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

De nieuwe ultrarechtse president van Argentinië Javier Milei wil de kettingzaag zetten in de milieu- en klimaatregels van het land. Voorlopig komt hij van een kale reis thuis.

ENERGIETRANSITIE

De populairste sport ter wereld, voetbal, wordt steeds groter. Kan de sector blijven groeien en tegelijkertijd zijn CO2-uitstoot naar beneden halen om te voldoen aan de internationale klimaatdoelstellingen?

DROOGTE

Na alle regen in de afgelopen weken zou je het misschien niet meteen zeggen, maar volgens nieuwe data van de Verenigde Naties rukt droogte overal ter wereld op: “Er zijn weinig gevaren die meer levens eisen en meer economisch verlies veroorzaken.”

KLIMAATMIGRATIE

Australië heeft een verdrag getekend met het eilandstaatje Tuvalu om klimaatvluchtelingen op te vangen. Dat is een mijlpaal, schrijft Jane McAdam, aan de Universiteit van Oxford. Het kan een begin zijn van bredere akkoorden in de regio.

MOBILITEIT

Een plafond op het aantal vluchten van en naar Brussels Airport en een verbod op nachtvluchten levert 400 miljoen euro aan gezondheidswinsten op, zonder significant banenverlies. Dat is de conclusie van een studie door Transport & Mobility Leuven.

KLIMAAT

De transportsector vergroent veel trager dan de rest van de Europese economie. Zonder ingrepen kan de sector tegen 2030 zelfs goed zijn voor bijna de helft van de hele Europese uitstoot. “Europa moet zijn transportprobleem ernstig beginnen nemen”.

VERVUILING

Europese lidstaten en het parlement hebben een akkoord bereikt over uitstootnormen voor vrachtwagens op diesel. Die worden tegen 2040 zo streng dat er waarschijnlijk nauwelijks nog nieuwe dieseltrucks op de markt zullen komen.

ZUID-CHINESE ZEE

De voorbije weken stapelden de incidenten zich op in de Zuid-Chinese Zee, een belangrijk gebied dat door verschillende landen wordt opgeëist. Volgens westerse bondgenoten moeten de wateren voor iedereen toegankelijk zijn, maar Peking ziet dat helemaal anders. China-kenner Edward Sing Yue Chan biedt meer inzicht in het Chinese standpunt omtrent het omstreden gebied.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo