Indonesië heeft de voorbije dagen meer dan tweehonderd Rohinqya-bootvluchtelingen gered. Sommigen waren al minstens een maand stuurloos op zee aan het ronddobberen.
Duitse natuurwetenschappers ontwikkelen een methode om nieuwe levende cellen te produceren uit een dode Sumatraanse neushoorn. Het gaat om een ultieme poging om het uitsterven van de ernstig bedreigde diersoort te voorkomen.
Zo’n twintig mensenrechtenorganisaties hebben opgeroepen om anti-homowetten in Maleisië terug te draaien en te stoppen met razzia’s op samenkomsten lgbtq+-mensen. De oproep komt er na een politie-inval op een Halloweenfeest in Kuala Lumpur op zaterdag.
Bij de ernstig bedreigde orang-oetans in Borneo is een hoge prevalentie van malaria vastgesteld. In verschillende gevallen leidde dat tot ernstige ziekte bij de mensapen, wat verregaande gevolgen kan hebben voor de inspanningen om de soort te redden.
Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat gecorrodeerd staal onverwacht een aanzienlijk klimaatprobleem is. De vervanging van verroeste stalen onderdelen zorgt namelijk voor een geleidelijke stijging van de vraag naar het klimaatonvriendelijke bouwmateriaal.
De grootste banken ter wereld hinken achterop in de energietransitie. Van hun totale financiering in energie gaat amper 7 procent naar hernieuwbare energie, blijkt uit nieuw onderzoek.
Afrikaanse olifanten staan steeds meer onder druk. Nochtans spelen de majestueuze dieren volgens nieuw onderzoek een cruciale rol in het beschermen van een van de grootste CO2-reservoirs op aarde. Het verlies van de diersoort zou dus ook verwoestend zijn voor het klimaat.
Gekweekte kelp, een zeewier, kan helpen om stikstofverontreiniging in kustwateren aan te pakken, blijkt uit nieuw onderzoek.