Nieuwsagentschap

Mensen vertrokken 60.000 jaar geleden uit Afrika vanwege droogte

KLIMAAT
SOEDAN

Een jaar nadat in Soedan een bloedige burgeroorlog uitbrak, ontvluchten nog steeds elke dag duizenden Soedanezen hun land, laat het VN-vluchtelingenagentschap weten. De gevechten tussen het regeringsleger en de milities van de Rapid Support Forces gaan intussen onverminderd door.

MIGRATIE

Uit onderzoek van het gerenommeerde Peace Research Institute Oslo (PRIO) blijkt dat voorlichtingscampagnes die waarschuwen voor de risico’s van illegale migratie zelden de wens om te vertrekken doen afnemen. In plaats daarvan hebben ze vaak het tegenovergestelde effect.

MIGRATIE

Het aantal dodelijke slachtoffers aan de Europese grenzen bereikte vorig jaar een triest record. Tegelijk gaat Europa voor een strengere en dure aanpak van migratie, terwijl wapenleveringen aan repressieve regimes doorgaan, stelt Oxfam Novib. “Dan zullen mensen ook blijven komen en veiligheid zoeken in Europa.”

DR CONGO

De spanningen in de Democratische Republiek Congo (DRC) lopen op en een escalatie dreigt in de grondstofrijke oostelijke regio van het Afrikaanse land. Mensenrechtenorganisaties maken zich grote zorgen over een nieuwe humanitaire crisis.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo