Het dorp Long Newton wilde de biodiversiteit een handje toesteken door wilde bloemen te zaaien, maar zag als verrassend neveneffect dat autobestuurders hun snelheid aanpasten. Bloemen blijken er beter te werken dan verkeersdrempels.
Het aantal lage-emissiezones in Europa is de afgelopen drie jaar met 40 procent toegenomen en zal bijna verdubbelen tegen 2025. Ook steeds meer steden willen een totaalverbod op vervuilende auto’s.
Voor maar liefst 57 procent van de bedreigde plant- en diersoorten zijn gerichte herstelacties nodig willen ze nog kans maken om te overleven. Dit blijkt uit nieuw onderzoek onder leiding van de Universiteit van Newcastle.
De klimaatverandering maakt van Groot-Brittannië een aanlokkelijk wijnland, stelt nieuw onderzoek. De omstandigheden lijken er steeds meer op die van beroemde wijnregio’s van Frankrijk en Duitsland, met name voor schuimwijnen.
Israëlische bezettingstroepen zijn gisteren (donderdag) de kantoren binnengevallen van zeven Palestijnse mensenrechtenorganisaties die eerder als terroristische groeperingen werden bestempeld. De ingangen werden verzegeld en hun werk werd “onwettig” verklaard.
Naar aanleiding van La Vuelta, de Ronde van Spanje die vandaag in het Nederlandse Utrecht start, hebben wetenschappers de luchtkwaliteit van het parcours in kaart gebracht. Niet overal ademen de renners dezelfde lucht in, zo blijkt.
Klimaat komt naar voren als een belangrijk thema in de presidentsverkiezingen van Brazilië. Beide kandidaten - ook ontbossingskampioen Bolsonaro - werpen zich op als beschermers van het Amazonewoud, maar dringen tegelijk aan op nieuwe infrastructuur voor fossiele brandstoffen.
Een groep van institutionele beleggers, met een gezamenlijke portefeuille van ongeveer 9600 miljard euro, gaat zijn invloed aanwenden om multinationals aan te sporen om duurzamer om te gaan met water.