Nieuwsagentschap

Kustbewoners voelen zich gezonder

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

BANKEN

Belfius is de enige bank die erop is achteruitgegaan wat ethisch investeren betreft. Alle andere banken gaan er licht op vooruit in de nieuwe "Bankwijzer", maar kleine spelers doen het beduidend beter dan grootbanken. 

EU

Milieuorganisaties vrezen dat de aandacht voor de klimaatcrisis in Europa helemaal is weggeëbd. Een gelekte nota van de Europese Raad toont vooral de militaire ambities aan. “Maar je kunt een bosbrand of overstroming niet neerschieten en bombarderen.”

VERKEER

In 2022 zijn in de EU 10.000 mensen overleden op plattelandswegen - en dus niet op autosnelwegen. Ze maken hiermee ongeveer de helft uit van alle verkeersdoden. Dat blijkt uit een rapport van de European Transport Safety Council (ETSC).

BIODIVERSITEIT

Uit de laatste huismussentelling van Vogelbescherming Vlaanderen blijkt dat niet alleen de populatie sterk daalt maar ook mussenkolonies uitdunnen. En dat is geen hoopvol signaal, al kan je als burger zelf ook helpen om de huismus te redden.

GEZONDHEID

Nigeria is het eerste land ter wereld dat een baanbrekend vijf-in-één-vaccin tegen meningitis heeft geïntroduceerd. Het Men5CV-vaccin biedt bescherming tegen de vijf belangrijkste stammen van meningokokkenbacteriën die verantwoordelijk zijn voor hersenvliesontsteking.

PFAS

Wie vaak vis en zeevruchten eet heeft een hoger risico op blootstelling aan per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS). Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

MENTAAL WELZIJN

Boze gedachten doe je verdwijnen door ze op te schrijven en het papiertje vervolgens weg te gooien. Het lijkt misschien te eenvoudig om waar te zijn, maar toch blijkt uit Japans onderzoek dat het een bijzonder effectieve methode is om woede te beheersen.

INFECTIEZIEKTEN

Het aantal besmettingen met hepatitis B en C stijgt en leidt nu wereldwijd al tot 1,3 miljoen doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt aan de alarmbel.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo