Nieuwsagentschap

Klimaatverandering kost Jamaica miljoenen

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEID/MILIEU

Een nieuw onderzoekscentrum op Jamaica moet de strijd tegen de verspreiding van zika verbeteren. Dat is volgens de onderzoekers hard nodig, omdat de muggen die de ziekte overbrengen zich lijken aan te passen aan de klimaatverandering en bestrijdingsmaatregelen.

MENSENRECHTEN

Hoewel mensenrechten vaak gezien worden als een westerse creatie, doorgedrukt tegen de wil van ontwikkelingslanden, laat de basis van het internationale mensenrechtensysteem iets anders zien. Dat bleek tijdens een forum van het International Peace Institute (IPI) in New York.

CARAÏBEN

Aquacultuur is het duurzame antwoord van vissers in de Caraïben op de klimaatverandering en voedselonzekerheid. Weinig ambitie van de lokale overheden en goedkope import doen het systeem echter wankelen.

KLIMAATTOP PARIJS

Onderhandelaars van de Caraïbische Gemeenschap (Caricom) dringen aan op een klimaatakkoord dat de globale temperatuurstijging onder 1,5 graad kan houden. Maar dan zou het ongepast zijn om een oude oliedeal met Venezuela te handhaven.

MILIEU

Bij onderzoek in 25 landen wereldwijd, zijn zeer schadelijke hoeveelheden kwik aangetroffen bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Dat meldt het Zweedse Biodiversity Research Institute (BRI).

MILIEU

Initiatieven van de kledingindustrie om kleding duurzamer te maken, rammelen. Dat zegt milieuorganisatie Greenpeace. De ‘circulaire economie’ die de EU voorstaat en waarbij hergebruik centraal staat, lost het intensieve gebruik van materialen niet op.

COSTA RICA

Duizend truckladingen sinaasappelschillen en pulp hebben een verdorde veeweide in Costa Rica herschapen in een nieuw stukje tropisch woud. Onderzoekers van de Universiteit van Princeton stelden vast dat zestien jaar na het deponeren van de sinaasappelschillen het volume levende biomassa er met 176 procent is toegenomen.

MILIEU

Zo'n honderd activisten van Greenpeace in Duitsland hebben gisteren met zuurstofmaskers op geprotesteerd bij de opening van de Frankfurter autobeurs IAA. Ze willen een einde aan de productie van vervuilende dieselauto's.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo