Nieuwsagentschap

Kleinere glazen bier en wijn redden mensenlevens

ALCOHOL
Alle nieuws

Meer nieuws

GEESTELIJKE GEZONDHEID

Er is een duidelijk verband tussen een verstoring van onze biologische klok en mentale problemen. Dat melden de auteurs van het grootste observationele onderzoek in zijn soort in The Lancet Psychiatry.

WERELDDAG FAIR TRADE

Ons land heeft de ambitie om fair trade meer te promoten maar de verschillende Belgische overheden hebben nagenoeg nog niets ondernomen om eerlijke handel en respect voor mensenrechten afdwingbaar te maken. In tegenstelling tot de ons omringende landen blijft de overheid dit overlaten aan vrijwillige initiatieven.

LUCHTVERVUILING

Luchtvervuiling is niet alleen schadelijk voor de fysieke maar ook voor de mentale gezondheid, schrijft Gary Haq, hoogleraar aan de Universiteit van York. Steeds meer onderzoek wijst op een verband met crimineel gedrag.

BIODIVERSITEIT

Natuurbeleid dat enkel focust op de waarde van soorten door hun nut te wegen, vormt een bedreiging voor dieren zoals de nederige bonte kraai. Britse en Zweedse wetenschappers pleiten voor een andere waardebepaling die ook rekening houdt met de culturele waarde van een soort en het belang ervan voor de bredere maatschappij.

VOEDING

Meer CO2 in de atmosfeer leidt tot een lagere voedingswaarde van rijst, blijkt uit internationaal onderzoek. Vooral de hoeveelheid ijzer, zink, proteïnen en vitamine B1, B2, B5 en B9 nam af bij rijst die groeide bij CO2-concentraties die verwacht worden in de tweede helft van deze eeuw.

MALARIA

Bijna had Venezuela malaria helemaal uitgeroeid. Nu is er geen land ter wereld waar het aantal gevallen van malaria zo snel toeneemt.

VOEDING

De Mexicaan eet geen tortilla meer. Het traditionele maïsgerecht komt steeds minder vaak op tafel. Enkele Mexicanen proberen het tij te keren.

MALAWI

De Malawische overheid waarschuwt voor de opmars van kruidengeneeskunde en traditionele geneeswijzen. De middelen zijn niet ernstig onderzocht op hun werking en veiligheid, klinkt het.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo