Nieuwsagentschap

Iraakse sjiieten zeggen dat overheid liegt over bloedbad zondag bij Najaf

IRAK
Alle nieuws

Meer nieuws

GEOPOLITIEK

Amerikaanse bommenwerpers hebben op 2 februari tientallen plaatsen in Irak en Syrië aangevallen om een droneaanval te wreken die aan drie Amerikaanse soldaten het leven kostte. Die aanval op een Amerikaanse basis in Jordanië wordt toegeschreven aan door Iran gesteunde milities.

JEMEN

Groot-Brittannië en de VS lanceren militaire aanvallen op de Jemenitische Houthi-rebellen, na een golf van aanvallen door de door Iran gesteunde militie op de scheepvaart in de Rode Zee. Maar wie zijn de Houthi's? We vragen het aan Natasha Lindstaedt, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Essex. 

KINDERRECHTEN

Het voorbije jaar bracht niet alleen grimmig nieuws over de impact van conflicten, een ontsporend klimaat en misbruik. Er was ook goed nieuws voor kinderen, zegt Human Rights Watch. Een overzicht van tien positieve ontwikkelingen.

KLIMAATTOP DUBAI

Nu de klimaattop in Dubai zijn tweede week is ingegaan, neemt de druk toe om in het akkoord te praten over een geleidelijke afbouw van fossiele brandstoffen. Maar ook de tegenstand tegen dat idee groeit, met Saoedi-Arabië op kop.

GAZA

Het Operaplein in Antwerpen kleurt vandaag rood van de klaprozen: een gezamenlijke actie waarmee humanitaire organisaties een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren in Gaza eisen.

SYRIË

In het door oorlog geteisterde Syrië worden steeds vaker pasgeborenen achtergelaten op straat, in parken of in moskeeën. In een recent geopend centrum vangen vrijwiligers vondelingen op en starten de moeizame zoektocht naar de ouders of een adoptiegezin.

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

VOEDSELCRISIS

In de Arabische wereld was honger de voorbije jaren het ergst sinds 2000. Maar de aanhoudende crises in Gaza, Soedan, Syrië en Jemen dreigen de voedselcrisis in de regio helemaal te doen escaleren, waarschuwt de wereldvoedselorganisatie (FAO).

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo