Nieuwsagentschap

Inheemse Latijns-Amerikanen zien paus als bondgenoot

MEXICO
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEUVERVUILING

De ramp op de Deepwater Horizon laat meer dan tien jaar later nog altijd sporen na: de koraalriffen in de Golf van Mexico hebben het bijzonder moeilijk om zich te herstellen, blijkt uit nieuw onderzoek.

VOLKSGEZONDHEID

Om ziektes zoals dengue en zika in te dammen hebben verschillende steden in Latijns-Amerika besloten om vuur met vuur te bestrijden: ze zetten op grote schaal bijzondere muggen uit. Die zijn besmet met een bacterie die hun vermogen vermindert om ziektes over te brengen.

 

GELD

Wat motiveert mensen om hard te werken? Het meest voor de hand liggende antwoord: geld. Een mooi loonbriefje zou de reden zijn waarom we ons elke dag in het zweet werken. Nieuw onderzoek in Nature ontdekt echter dat dit vooral opgaat voor onze cultuur en veel minder in andere.

KINDERRECHTEN

Het voorbije jaar bracht niet alleen grimmig nieuws over de impact van conflicten, een ontsporend klimaat en misbruik. Er was ook goed nieuws voor kinderen, zegt Human Rights Watch. Een overzicht van tien positieve ontwikkelingen.

GAZA

Het Operaplein in Antwerpen kleurt vandaag rood van de klaprozen: een gezamenlijke actie waarmee humanitaire organisaties een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren in Gaza eisen.

SYRIË

In het door oorlog geteisterde Syrië worden steeds vaker pasgeborenen achtergelaten op straat, in parken of in moskeeën. In een recent geopend centrum vangen vrijwiligers vondelingen op en starten de moeizame zoektocht naar de ouders of een adoptiegezin.

OORLOG IN OEKRAÏNE

Litouwen en andere Oost-Europese lidstaten bepalen niet vaak de politieke agenda in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen? “Litouwen waarschuwt al sinds 2008 dat Rusland Oekraïne wil innemen”, zegt Viktoriia Lapa, expert Internationaal Recht aan het Institute for European Policymaking.

RUSLAND

De sterke positie van Poetin en de recente Russische militaire successen in Oekraïne verbergen een dieper probleem in Rusland, schrijft William Partlett, hoogleraar Rechten aan de Universiteit van Melbourne. Terwijl de macht geconcentreerd wordt rond de president, wordt het Russische bestuur steeds meer disfunctioneel.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo