Onderzoekers hebben een nieuwe elektrode ontworpen die het makkelijker maakt om op grote schaal CO2 om te zetten in ethyleen, een basisbestanddeel van plastic.
Groen in de stad beschermt overdag minder tegen het hitte-eilandeffect dan eerder gedacht, blijkt uit een nieuwe studie. 's Nachts doet groen de hitte wél dalen.
Een tweede termijn van Donald Trump, die het goed lijkt te vinden met Vladimir Poetin, klinkt als slecht nieuws voor Oekraïne. Maar daar is Tatsiana Kulakevich, hoogleraar aan de Universiteit van Florida South, niet van overtuigd. “Zijn beleid kan Rusland zelfs de duimschroeven aandraaien.”
Een internationaal team onderzoekt hoe planten kunnen worden ingezet om nikkel te winnen, een metaal dat essentieel is voor lithiumbatterijen. Het onderzoek krijgt een injectie van bijna 1,5 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van Energie.
Vervuiling met PFAS blijft in Afrika vaak onder de radar maar is er net zo urgent als in industrielanden. Dat schrijven de onderzoekers Patrick Ssebugere, Ashirafu Miiro and Oghenekaro Nelson Odume. Ze pleiten voor scherpere regelgeving, handhaving en aangepast onderzoek naar methoden om de chemicaliën te verwijderen.
Tussen 2013 en 2023 zijn in het Congobekken maar liefst 742 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt. Dat blijkt uit een rapport van het Wereldnatuurfonds, dat werk samenbrengt van honderden wetenschappers.
Voor de aanleg van een zonnepark op een landgoed in El Salvador moeten bomen en mensen wijken. De goedkope, hernieuwbare energie zou dienen om bitcoins te mijnen, een stokpaardje van de Salvadoraanse president.
Op de top in Busan in Zuid-Korea is geen akkoord uit de bus gekomen om de plasticproductie aan banden te leggen. De weerstand van de olieproducerende landen bleek te groot.