Nieuwsagentschap

IBM en Saoedi-Arabië willen "rivieren in de woestijn"

SAOEDI-ARABIË
Alle nieuws

Meer nieuws

GEOPOLITIEK

De Amerikaanse en Britse luchtaanvallen op doelwitten van de Houthi’s in Jemen zullen de aanvallen op schepen in de Rode Zee niet doen stoppen, schrijft Sarah G. Phillips. Integendeel, volgens de professor in Conflict en Ontwikkeling zit de militante groep hierdoor steviger in het zadel.

JEMEN

Groot-Brittannië en de VS lanceren militaire aanvallen op de Jemenitische Houthi-rebellen, na een golf van aanvallen door de door Iran gesteunde militie op de scheepvaart in de Rode Zee. Maar wie zijn de Houthi's? We vragen het aan Natasha Lindstaedt, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Essex. 

ISRAEL-PALESTINA

Arabist en Midden-Oostenkenner Ian Parmeter maakt een stand van zaken op in de oorlog tussen Israël en Hamas: waar staan de belangrijkste spelers nu het conflict zijn vierde maand ingaat?

ENERGIETRANSITIE

De populairste sport ter wereld, voetbal, wordt steeds groter. Kan de sector blijven groeien en tegelijkertijd zijn CO2-uitstoot naar beneden halen om te voldoen aan de internationale klimaatdoelstellingen?

GEZONDHEID

Virussen springen vaker over van mens op dier dan andersom, zegt nieuw Brits onderzoek in Nature. Toch houdt dat ook voor de mens risico’s in.

GEZONDHEID

Onderzoekers van het MIT hebben een veelbelovend eiwit ontdekt dat infectie met de ziekte van Lyme tegengaat. Opvallend: het eiwit is gevonden in menselijk zweet.

KLIMAAT

Door de stijgende temperaturen regent het op de Noordpool steeds vaker, zegt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben voor het weer op het noordelijk halfrond.

GEZONDHEID

Zuidelijk Afrika kampt met de ergste cholera-uitbraak in ruim tien jaar, maar de landen geraken nauwelijks aan choleravaccins. Vaccinoloog Edina Amponsah-Dacosta legt uit waarom het wereldwijde aanbod zo beperkt is.

 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo