Braziliaanse onderzoekers hebben een nieuwe tool ontwikkeld om te achterhalen waar illegaal gekapt hout precies vandaan komt. Met chemische analyse kunnen ze bepalen in welke bodem de boom zijn wortels had
In Italië werden recent enkele sterfgevallen toegeschreven aan een beet van de mediterrane vioolspin. Moeten we ons op reis naar de Middellandse Zee zorgen maken? Helemaal niet, schrijft Rick Visser, hoogleraar Biologie aan de Universiteit van Málaga.
Maandag start de VN-biodiversiteitstop of COP16 in Colombia met als doel de snelle vernietiging van de natuur wereldwijd een halt toe te roepen. Daarin spelen zeventien 'megadiverse' landen een sleutelrol. Maar ook bedrijven moeten nu vol aan de bak.
De wereldwijde waterkringloop raakt steeds meer uit balans – met enorme gevolgen voor de wereldeconomie en de voedselproductie. “We moeten water opnieuw waarderen”, zeggen experts van de Global Commission on the Economics of Water (GCEW).
Het Afghaanse Taliban-regime verbiedt meisjes en vrouwen om medisch onderwijs te volgen. Zo verdwijnt niet alleen een van de laatste mogelijkheden op onderwijs voor vrouwen, maar ook op medische zorg.
Vervuiling met PFAS blijft in Afrika vaak onder de radar maar is er net zo urgent als in industrielanden. Dat schrijven de onderzoekers Patrick Ssebugere, Ashirafu Miiro and Oghenekaro Nelson Odume. Ze pleiten voor scherpere regelgeving, handhaving en aangepast onderzoek naar methoden om de chemicaliën te verwijderen.
Voor de aanleg van een zonnepark op een landgoed in El Salvador moeten bomen en mensen wijken. De goedkope, hernieuwbare energie zou dienen om bitcoins te mijnen, een stokpaardje van de Salvadoraanse president.
Burgers verjagen was een moedwillige strategie van het Syrische regime om de controle te herwinnen in de voorsteden van Damascus. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Universiteit van Exeter.